Zatočte se stresem během pěti minut. Tyhle způsoby fungují

Známe to všichni. V práci jsme v jednom kole, doma nás příliš odpočinku nečeká a do toho se v nejnevhodnější chvíli vždycky přihodí nějaká nepříjemnost, kvůli níž máme pocit, že ten nápor stresu nemůžeme nikdy přežít ve zdraví. Jak rychle zklidnit tělo i mysl? Stačí 5 minut!

Stres, především ten dlouhodobý, má skutečně zhoubné účinky na náš organismus. To ostatně potvrdily mnohé vědecké studie. A tak je velmi důležité naučit se jej zvládat. Že nemáte čas na nějakou dlouhou relaxaci? Nevadí! Zklidnit podrážděné nervy nevyžaduje vždycky hodiny snahy!

Pomoc v šálku

Jedním ze způsobů, jak se spolehlivě a rychle zklidnit, je nechat na sebe působit sílu bylinek. Ideálně v šálku horkého nálevu! Ano, bylinkové čaje dokážou téměř zázraky. Po kterých sáhnout? Osvědčeným je heřmánek, ale nezklame vás ani meduňka nebo levandule či chmel. Hodí se nejen ve vypjatých situacích, ale také večer, když potřebujete uklidnit mysl, abyste mohli bez potíží usnout.

Sluchátka v pozoru

Muzikoterapie je osvědčeným způsobem, jak odlehčit duši od strastí. Tak proč toho nevyužít při boji se stresem? Hudba nás zklidní, utřídí nám myšlenky a odvede nás od starostí, které se na nás valí. Navíc především klasická hudba podle vědců umí snížit krevní tlak a zklidnit rychle tlukoucí srdce. A tak mějte po ruce sluchátka a svou oblíbenou muziku. Ve chvílích potřeby se bude rozhodně hodit.

Trocha zeleně

Často pomáhá, když se ze stresové situace doslova přesuneme na jiné místo. Nejlépe ven, kde je čerstvý vzduch, sluneční paprsky a nějaká ta zeleň. Právě tahle kombinace působí na pocuchané nervy uklidňujícím dojmem a zajistí, že nám bude hned o něco lépe. Stačí pět minut, během nichž si vyčistíte hlavu a přijdete na jiné myšlenky. Díky tomu budete mít více síly čelit dalším případným těžkostem.

Nádech a výdech

Znáte to – když vám někdo říká, abyste se uklidnili, zpravidla přidá radu, abyste se zhluboka nadechli. A ona je to rada opodstatněná! Hluboký nádech a výdech je jedním z nejlepších způsobů relaxace, na který nepotřebujete mnoho času. Prostě zavřete na pár minutek oči a soustřeďte se jen a jen na své dýchání.

Mimochodem, když si k tomu přidáte třeba aromalampu s levandulovým nebo citrusovým esenciálním olejem, bude vám ještě lépe.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat