Novou mánií zdravé výživy bude konzumace mateřského mléka

Milovníci módních trendů zdravé výživy, pozor! Pokud chcete být napřed a už nyní začít s nejnovější superpotravinou, sežeňte si kojící matku, která vám ochotně poskytne své mléko. Ano, mateřské mléko konzumované dospělými je podle kalifornských tvůrců trendů zdravé výživy novinkou, které podlehnou všichni, kdo se doteď cpali chia semínky a bobulemi acai. Mateřské mléko přitom slibuje nejkvalitnější prebiotikum, které napraví i tu nejhorší střevní mikroflóru.

A protože jedním z největších témat dneška je právě obnovování střevní mikroflóry a zlepšování její kondice, bude hitem cokoli, co slibuje zázračné výsledky. Mateřské mléko je silný kandidát, protože minimálně u miminek – pro něž je to však strava přirozená – podporuje blahodárně působící střevní bakterie.

Pro silnou imunitu i psychiku

Kalifornská společnost Sugarlogix z Berkeley věří, že mateřské mléko jako prebiotikum je superpotravinou třetí dekády milénia a budou po něm šílet všichni klienti obchodů se zdravou výživou.

Mateřské mléko obsahuje oligosacharidy, které dítě nestráví, ale slouží jako potrava blahodárně působícím bakteriím v jeho střevech. Druhovou skladbou bohatá i početná mikroflóra přitom prokazatelně zlepšuje celkové zdraví, působí na psychiku, imunitu, je prevencí obezity a řady onemocnění včetně diabetu.

Naděje i obavy

„Zajímáme se o prebiotika a zjistili jsme, že nejlepším prebiotikem, které v přírodě existuje, je lidské mateřské mléko,“ míní šéfka společnosti Sugarlogix Kulika Chomvong.

Ačkoli Sugarlogix slibuje téměř zázraky, odborníci jsou střízliví. Mateřské mléko může mít pozitivní účinky na mikroflóru dospělého, ale je to strava pro dospělé nepřirozená. Konzumace neošetřeného mléka od matky, u níž není znám zdravotní stav, může mít svá rizika. Lze se jím nakazit nemocemi přenášenými klíšťaty.

A navíc dostatečně kvalitními prebiotiky jsou zelenina a mléčné výrobky, které prošly mléčným kvašením a neobsahují žádné konzervanty ani aditiva. Domácí kvašená zelenina a domácí jogurt jsou nejlepším řešením.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat