Ranní a dopolední rituály, které prospívají kráse i psychice

Jaký je váš první krok, když se ráno probudíte? Možná by neškodilo obklopit se mlhou, nebo do svých plic nasát trochu voňavého vzduchu. K čemu je to dobré a proč vám něco tak banálního zpříjemní den?

Rituál by se dal charakterizovat jako určitý způsob chování založený na jistých pravidlech či doporučeních. Rituály přitom bývají náboženské, společenské, individuální, čarodějné, firemní nebo organizační. A taky kosmetické a zdravotní. Nevěříte? Pokud patříte k těm, kdo chtějí po ránu nabrat pozitivní směr, zkuste se nastartovat a zkrášlit s pomocí těchto postupů!

Dopřejte si dostatek bílkovin

Pokud se vaše ranní jídlo skládá z cukru ukrytého v koblihách nebo palačinkách s marmeládou a čokoládovým přelivem, nedivte se, že vás okolo oběda honí mlsná. Vyměňte sladkou snídani za pořádnou porci bílkovin, které vám pomohou se cítit plnohodnotně a svěže déle. Díky tomu nebudete v pokušení dát si po hlavním jídle nějaký ten dezert nebo kávu se šlehačkou. Mimochodem, během procesu hubnutí by měla snídaně obsahovat okolo 1 200 až 1 500 kJ. Jinak si dopřejte jogurtu, sýrů či vajec, kolik chcete.

Pijte čistou vodu

Dalším návykem, který by měl být součástí ranní rutiny, je vypití sklenice vody. Ta startuje metabolismus a bojuje proti dehydrataci a tím pádem i suché a nudné pleti. Když právě tenhle krok vynecháte, počítejte se šupinkami v obličeji a nízkou energetickou hladinou.  

Nedejte dopustit na zelený čaj

Ti, kteří hledají vzpruhu v dopoledních hodinách, měli by kávu nahradit zeleným čajem. Ten obsahuje flavonoidy, jež mohou zpomalovat známky stárnutí, tedy vrásky či tmavé kruhy pod očima. Studie ukázaly, že konzumace zeleného čaje může také pomoci v boji proti určitým druhům rakoviny.

Zacvičte si

Vstávat o půl hodiny dřív jenom kvůli tomu, abyste „cedili“ pot? A proč ne? Má to své výhody, na které si tělo urychleně zvykne. Ranní pohyb zahřívá svaly, ale také pomáhá rozproudit krev, takže dlouho po něm budete bdělí a akční. Navíc si tímto rituálem zajistíte dobrý noční spánek, neboť tělo se díky němu krásně uvolní. Nutno však dodat, že ačkoli je spánek vaší prioritou, pokud jde o zdraví a psychickou pohodu, měli byste si přizpůsobit svůj čas tak, aby umožňoval získat prostor pro ranní cvičení.

Provoňte svůj domov

Co nakapat do své aroma lampičky? Citrusy! Podle studií svěží vůně citrusů probouzí smysly a snižuje úroveň stresu. Můžete s jejich pomocí dokonce podpořit svůj imunitní systém, což se hodí zvlášť těm, kdo dbají na celkové zdraví. Takže, budíček a nádech!

Mějte instantní mlhu za kamarádku

Že ještě nepoužíváte mlhu na obličej? Chyba! Když ji na noc vložíte do ledničky a ráno vyndáte připravenou k použití, snížíte tím jakýkoli otok obličeje. Navíc vás „mlžný opar“ okamžitě probere a udrží v bdělém stavu.

Tak co, který z rituálů prospívající kráse a psychice vás zaujal? Je jedno, na který vsadíte. Důležité je, že s ním bude vaše ráno hezčí a energičtější. A to je přece to nejdůležitější!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat