Esenciální olej hořká mandle. Oceníte ho při páchnoucích nohou i na lupy

Mandle hořká? V podstatě zázrak. Její silice působí proti pupínkům i lupům. A na co dalšího má „páky“? Z jejích přínosů budete určitě mile překvapeni! Proč dát tedy tomuto olejíčku šanci?

Všichni jsme slyšeli o mandlovém oleji a esenciálním oleji z mandlí, ale příliš mnoho lidí není obeznámeno s hořkou mandlovou silicí. Tento prchavý olej je získáván z jiného druhu mandlí, a je známo, že obsahuje sloučeniny, které mohou být toxické. (Pokud jsou však přijímány ve velkém množství.)

Mezi nejdůležitější věci, které je třeba vědět o hořkém mandlovém esenciálním oleji, je způsob jeho použití. Je totiž určen pouze pro externí podání. A když je používán správně, nabízí spousty výhod.

Náprava pro pupínky a akné

Silný mandlový olej má antimikrobiální vlastnosti a to je důvod, proč může být použit pro léčbu pupíků a akné. Aplikace způsobuje eliminaci přítomných bakterií, čímž dochází k ukončení infekce a zánětu vlasových folikulů, což je důvod přítomnosti pupínků a akné.

Řešení pro různé kožní stavy

Mikrobi, jako jsou bakterie, viry a houby mohou způsobit různé kožní infekce, které je třeba účinně léčit. Hořká mandlová silice může mnoho těchto nezvaných návštěvníků zničit. Nedochází pak k jejich množení na pokožce. Ekzém, svědění, bradavice nebo infekce nemají šanci.

Prevence páchnoucích nohou

Vzhledem k tomu, že hořká mandlová silice je velmi dobrá při usmrcování mikrobů, včetně těch, které mohou způsobit zápach, může být použita pro záchranu nohou. Několik kapek silice se nakape do lavoru s vlažnou vodou. Nohy v této lázni odpočívají několik minut. Mimochodem, toto je řešení i pro unavené dolní končetiny sportovců.

Léčba lupů

Existují některé případy, kdy jsou lupy způsobeny houbovou infekcí pokožky hlavy, což znají hlavně ti, kdo svádí boj se svěděním a odlupováním kůže. Esenciální olej z hořké mandle však kompromisy nepřipouští. Ve skutečnosti je účinným prostředkem pro tuto formu lupů, s laskavým svolením jeho antifungálních vlastností.

Zvýšená míra růstu vlasů

Silná mandlová silice může být také použita k urychlení růstu vlasů. Působí totiž pozitivně na vlasové folikuly a dodává jim důležité živiny. Současně chrání kštici před UV zářením. Těhotné a kojící ženy by se však hořké mandli měly vyhnout. Stejně tak není určen děti a starší lidi. Pokud užíváte léky na předpis, upozorněte svého lékaře o užívání hořké mandlové silice.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat