Jednoduché kroky pro zdravou a šťastnou dělohu

Máte během vašeho „měsíčním období“ velké bolesti? Trápí vás gynekologické obtíže, které se vrací se železnou pravidelností? Možná je to tím, že vaše děloha trpí, protože používáte špatnou kosmetiku. Nebo nejíte dost vlašských ořechů, lněných semínek a lososa!

Menstruační problémy, včetně nesnesitelných bolestí a PMS, neschopnost otěhotnět, časté potraty, výtoky nebo záněty. I takhle může vaše děloha dávat najevo nespokojenost a špatnou kondici. Co pro zlepšení jejího stavu i „nálady“ můžete udělat? Na to mají odborníci jasný názor. Necháte si od nich poradit? Pak začněte třeba tímhle…

Nepodceňujte pravidelný pohyb

Že sport je dobrý jen na rýsování tělesných křivek, popřípadě na „vyčistění hlavy“? Ale kdepak, fyzickou aktivitu ocení i vaše reprodukční orgány, včetně dělohy. Nemusíte hned pomýšlet na hodiny v posilovně, dlouhé výlety na kole nebo zdolání půlmaratonu, bohatě stačí třeba jóga či pilates. Toto cvičení zlepšuje krevní oběh a uvolňuje blokády páteře, kostrče a žeber. Také posiluje svaly pánevního dna, harmonizuje psychiku a naučí vás správně dýchat. Někteří odborníci se dokonce domnívají, že právě touto cestou lze odstranit potíže s početím.

Udělejte změny v jídelníčku

Zdravá děloha hodně závisí i na vašem stravování. Proto lékaři doporučují soustředit se na potraviny, které pomáhají udržovat v těle zásadité prostředí, zajistí minerální rovnováhu a podpoří optimální fungování nervových funkcí. Co si připsat na nákupní seznam? Určitě kapustu a špenát jakožto bohaté zdroje kyseliny listové. Zapomínat by se nemělo ani na omega-3 mastné kyseliny, neboť ty mají na zdraví vašich pohlavních orgánů hodně příznivý vliv. Jejich zásobárnou jsou losos, tuňák makrela, sardinky, hovězí maso, lněná i chia semínka, vlašské ořechy a mléčné výrobky.

Vyhýbejte se chemii. Velkým obloukem

Říká vám něco pojem xenoestrogen? Jde o chemickou sloučeninu, která kromě jiného snižuje elasticitu děložních stěn, čímž se tento důležitý orgán stává tenčí a slabší. Závěry četných vědeckých studií naznačují, že zmíněná škodlivá látka na vás „číhá“ v některých zpracovaných potravinách, umělých sladidlech, šamponech, pleťových krémech a dalších kosmetických přípravcích obsahující parabeny. Tak pozor na to!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat