Lidem se vedrem opravdu vaří mozky. Jsou agresivní a nepřemýšlejí

Horké dny, kterých jsme si v srpnu užili dostatek, dokážou nejednoho člověka pořádně vyčerpat. Lidé jsou dehydrovaní, zmatení a bez nálady. Jakým způsobem na nás vedro působí a může se náš mozek skutečně uvařit?

Rozvody, hádky, šílenství

Nedostatek tekutin v těle a únava spojená s nadmírou horka a slunečního záření dokážou z lidí udělat doslova agresory. V horkém počasí se lidé skutečně více hádají, jsou agresivnější a bez nálady. Nezřídka se stává, že si člověk vystavující se dlouhodobě vysokým teplotám skutečně přivodí psychické problémy.

Milostný život

Zatímco v zimních měsících se lidé častěji oddávají milostným hrátkám, v létě, kdy rtuť na teploměru přesahuje hranici 30 stupňů, se toho v postelích párů moc nekoná. Lidé jsou ulepení a zpocení a poslední, co je láká, je představa, že budou muset zbytek energie, které z nich ještě horké počasí nevysálo, investovat do soulože.

Agresivita na vzestupu

Zajímavé však je, že ačkoli lidé mívají ve vedrech snížené libido, s nástupem horkého počasí se zvyšuje aktivita agresorů. Policie totiž v parných dnech zaznamenává nárůst počtu znásilnění. Přibývá také sousedských konfliktů, hádek, napadení i vražd.

Mozek se vaří

Podle zkušeností léčebných ústavů se každoročně s příchodem léta a extrémních veder zvyšuje počet pacientů, kteří si stěžují na svoji psychiku. Nemohou spát, trpí úzkostmi, nervozitou, jsou podráždění, zažívají návaly panických atak a trpí depresemi. Američtí vědci dokonce přišli na to, že pří zvyšující se teplotě roste také počet sebevražd.

Nepozornost a chyby

Přehřátí lidé ztrácejí schopnost racionálně uvažovat, přemýšlet a rychle se rozhodovat. Důkazem je také zvýšená nehodovost, kterou má na svědomí mimo jiné stávající vlna veder. Lidé nejsou schopni se dlouhodobě koncentrovat a chybují.

Obezřetnost je na místě

Pitný režim, pokrývka hlavy, zdržování se ve stínu a přiměřené ochlazování je v těchto vedrech samozřejmostí. Buďte však velmi opatrní, pokud trpíte srdečními vadami nebo chorobami ledvin či plic. Počasí, kdy se stupnice teploměru vybarvuje téměř ke čtyřiceti stupňům, je nebezpečné i pro lidi, kteří žádnými chorobami netrpí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat