Hořčík je při léčbě deprese prakticky stejně účinný jako antidepresiva

Že když je jednomu „ouvej“, musí se spoléhat výhradně na drahé prášky nacpané chemií? Pokud jde o deprese, vůbec to neplatí. Splíny totiž dokáže zkrotit i doplněk stravy s obsahem hořčíku, který vyjde na pár korun!

Hořčík? Bez něho se vaše tělo jen stěží obejde, neboť je nezbytný pro správnou funkci více než 300 enzymů, přičemž má velký vliv na kondici cév, svalů, kostí a zubů. Ovlivňuje také regulaci hladiny cukru v krvi i procesy trávení. Dále zabezpečuje správnou činnost hormonů a zároveň zabraňuje poruchám srdečního rytmu. Už to samo o sobě staví tento minerál do popředí vašeho jídelníčku s tím, že jeho adekvátní příjem by vám rozhodně neměl být lhostejný. A zejména v případě, že trpíte náchylností k depresím! Co ty s tím mají společného?

Objev století, o kterém se mluví. Všude

Z lékařských statistik jednoznačně vyplývá, že závažnou dlouhotrvající poruchu psychiky projevující se sníženou schopností prožívat radost, trpí v celosvětovém měřítku zhruba 350 milionů jedinců. Převážná většina z nich pak ke zmírnění svých obtíží užívá antidepresiva, kterých je na současném trhu „habaděj“, ovšem jejich užívání s sebou podle mnohých expertů nese riziko nežádoucích vedlejších účinků. Vážně je tohle jediný dostupný způsob léčby? Ale kdepak. S depresí se prý dokáže „poprat“ i magnézium, jež stojí pár korun a v lékárně vám ho dají bez předpisu!

Proč zbytečně utrácet, když to není nutné?

Nedávná americká studie provedená na Vermontské univerzitě se opravdu dá považovat za průlomovou. Její závěry totiž sdělují, že pravidelně konzumovaný hořčík výrazně zlepšuje příznaky depresí, přičemž jeho účinnost je srovnatelná s farmaceutickými tabletkami. Jako pádný a nepopiratelný důkaz tohoto tvrzení posloužil pokus, do něhož bylo zahrnuto celkem 126 pacientů využívajících ambulantní péči. Polovině byl předepsán mocný minerál, ostatní se museli spolehnout pouze na konzultace s odborníkem. Po šesti týdnech došlo na lámání chleba, tedy analýzu výsledků.

Dej si denně magnezium, budeš v pohodě

Na základě získaných dat odborníci zjistili, že uživatelé hořčíku měli už po dvou týdnech v 90 % případů menší psychické problémy. To se ale nedalo říci o druhé kontrolní skupině, kde byl stav pacientů stejný jako na začátku výzkumu, ne-li o něco horší. Co z toho plyne?

„Toto je vůbec první klinická studie, která poukazuje na vliv hořčíku při léčbě různě závažných depresí. Výsledky jsou velice povzbudivé, neboť se ukázalo, že magnezium je mnohem levnější a hlavně bezpečnější oproti běžně předepisovaným antidepresivům,“ pochvaluje si lékařka a autorka průzkumu Emily Tarleton, která působí na výše zmíněné univerzitě. To jsou tedy věci…






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:08
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat