Léčba kašle podle našich babiček. Co vám od něho dokáže pomoci

Kašel umí pěkně potrápit. Co na něj platí? Ještě než se vydáte do lékárny pro nějaký ten drahý sirup, zkuste rady našich babiček.

Maminky, kterým děti často stůňou a mají kašel, se rády uchylují k prostředkům z receptářů našich babiček. Patříte k nim? Pak se vám budou líbit tyhle tipy

Čaj téměř na všechno – nejen z bylinek

Při kašli a nachlazení se stále více osvědčují čaje z divizny, kopřivy, mateřídoušky, jitrocele, květu podbělu nebo listu černého rybízu. Chcete-li vyvolat pocení při nemocech z nachlazení nebo horečnatých chorobách dýchacích cest, podávejte čaj z černého bezu a lipového květu. Čaj se většinou připravuje z vrchovaté lžičky řezané byliny, která se přelije asi 2 dcl vařící vody. Poté se nápoj nechá na teplém místě, například v nádobě s teplou vodou nebo na ústředním topení, vylouhovat a ustát. Po uplynuté této době sceďte a ochuťte medem s citronem. Horký čaj podávejte třikrát denně po jídle.

Nemáte-li k dispozici vlastní nasušené bylinky, můžete si je většinou koupit v lékárně nebo v obchodě se zdravou výživou. K dostání jsou také speciální čajové směsi doporučené jako pomocný prostředek při akutních a chronických onemocněních dýchacích cest. Osvědčeným prostředkem konkrétně proti kašli je čaj z cibule. Do čtvrt litru vody dejte vařit jednu až dvě rozkrájené cibule. Vařte 15 minut, sceďte a oslaďte medem. Užívejte ráno a před spaním. A co dalšího vás kašlání zbaví?

Zeleninou proti zdravotním problémům

Méně známé je použití šťávy z čerstvé ředkve s medem nebo cukrem, a to jak proti kašli, tak i chrapotu. Omytou, oloupanou ředkev nastrouhejte, vymačkejte šťávu a tu smíchejte s cukrem či medem. Poté nechte chvíli uležet. Podávejte třikrát denně jednu polévkovou lžíci. Podobně se dá připravit i šťáva z cibule. Oloupanou cibuli nakrájejte, posypte cukrem, promíchejte a nechte stát. Šťávu, kterou tato zelenina pustí, podávejte po jídle dvakrát až třikrát denně.

Neobvyklé obklady

Pro lehčí odkašlávání přikládejte sádlové nebo olejové obklady (nejlepší je husí nebo kachní sádlo), a to na krk a hrudník. Sádlo rozehřejte, naneste na látku a přiložte na hrudník. Obklad překryjte suchou tkaninou (plenou, ručníkem) a igelitem (kvůli mastnotě). Nechte působit, dokud je zábal teplý.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:01
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:07
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat