Jaro je příležitostí k restartu těla i duše

Máme za sebou dlouhou zimu a naše tělo a mysl ne a ne se vzpamatovat. Je to tím, že jsme v tomto období tak trošku zlenošili a teď, když se počasí trochu umírnilo, je pro nás těžké pomyslně nazout tenisky a vyběhnout ven do světa s prvními slunečními paprsky.

Jak nastartovat správně organismus a posílit tělo tak, aby pro nás i jarní úklid byl brnkačka?

Dopřejte játrům odpočinek

Řekněte stop alkoholickým nápojům. Vaše játra vám poděkují a to prosecco v lednici na vás ochotně počká. Snažte se alespoň na chvíli vyvarovat také slazeným nápojům a limonádám. Naopak pokuste se za den vypít co nejvíc vody, nebo sáhněte po jaterních a bylinných čajích, které udělají vašemu tělu dobře.

I trávení potřebuje obměnu

I díky špatné stravě se můžete cítit oslabení a bez energie, proto je potřeba dávat pozor na to, co jíme. Návštěva restaurací je sice fajn, ale není nad domácí stravu. Snažte se z jídelníčku vynechat mastná a smažená jídla. Naopak volte lehčí stravu a zařaďte do pokrmů dostatek luštěnin a pokrmů ze zeleniny.

Nezapomínejte na imunitu

Imunitnímu systému nejvíce prospívají vitaminy, enzymy, minerály ale zejména betaglukany. Jedná se o přírodní polysacharidy, jejichž zdrojem jsou například kvasinky, houby a také obilniny, jako je ječmen nebo oves. Například ovesná kaše ke snídani je rozhodně dobrý nápad. Hlavně na jaře a na podzim, kdy naše imunita odolává nájezdu bacilů, je dobré doplňovat betaglukany.

Dopřejte si masáž nebo saunu

Přesně tak! I taková masáž dokáže divy. Kdo už vyzkoušel, určitě souhlasí, že je to perfektní způsob, jak relaxovat a naprosto vypnout. Po zimě je Vaše tělo vyčerpané a bez energie. A odpočinek v sauně pomůže organismu zbavit se odpadních látek a znovu „nahodit baterky“.

Udělejte si radost

Každý čas od času potřebuje udělat si nějakou radost. Nemyslete jen na povinnosti, ale i na to, co chcete dělat a co Vás baví. Naplánujte si třeba pěkný výlet, ať se máte na co těšit. Pak vám i práce půjde lépe od ruky.

A nakonec – úsměv prosím!

Je tu přece jaro! A to je čas, kdy se příroda probouzí, nabírá dech a my s ní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat