Potraviny pro zdravou dělohu. Zvyšte šanci na otěhotnění

Děloha je v ženském těle životně důležitým orgánem a základem reprodukčního systému. Jak ji posílit a zvýšit tak šance na otěhotnění? Jezte tyhle potraviny!

O optimálním zdraví dělohy se mluví málokdy. Ve skutečnosti ty ženy, které chtějí otěhotnět, mají jen málo informací o tom, co by vlastně měly jíst. Přitom je to docela jednoduché. Které „položky“ se považují za zákla?

Vláknina

Strava bohatá na vlákninu může pomoci odvádět odpady a toxiny z těla. Vysoký podíl vlákniny také odstraňuje nadměrné množství estrogenu a zabraňuje tvorbě myomů. Všechno z toho se hodí. Proto jezte fazole, luštěniny, zeleninu, ovoce a celá zrna. Snažte se přijímat víc biopotravin bez chemikálií a pesticidů. Souběžně s tím pijte 8 až 10 sklenic vody denně. To usnadní pohyb vlákniny přes trávicí trakt.

Zelenina

Zelenina je velkým zdrojem vápníku, draslíku, hořčíku a vitaminů. S těmito prvky se myomy drží na uzdě. Zelenina je také domovinou pro fytoestrogeny. Ty mají schopnost konkurovat estrogenům. Pro objasnění, zelenina snižuje hladiny estrogenů a tím zastavuje růst nádoru v děloze. Samostatnou kapitolou je ta, která má zelenou barvu. Kupříkladu špenát nebo kopřivy udržují alkalickou rovnováhu dělohy a poskytují minerály pro optimální fungování nervového systému. Už jste zkusili kopřivovou polévku?

Ovoce

I ovoce, bohaté na vitamin C a bioflavonoidy, myomům brání – a zároveň normalizuje hladiny estrogenů. Bioflavonoidy, které se v něm nacházejí, působí proti rakovině vaječníků a udržují reprodukční systém zdravý.

Mléčné výrobky

Pro zdraví dělohy je nezbytná denní spotřeba mléčných výrobků, jako je jogurt, sýr, mléko a máslo. Mléčné výrobky jsou bohaté na vápník a vitamin D. Zatímco vápník udržuje vaše kosti zdravé, déčko napomáhá jeho vstřebávání.

Zelený čaj

Zelený čaj je naplněn antioxidanty, které, jako v předchozích případech, pozitivně ovlivňují zdraví dělohy. Podle bylinných specialistů by ženy s děložním myomem měly pravidelně konzumovat zelený čaj po dobu přibližně 8 týdnů.

Citronová voda

Všichni víme, že citrony jsou bohaté na vitamin C, jenž posiluje imunitní systém. Málokdo však ví, že céčko také zlepšuje zdraví dělohy. Ta, když je v kondici, bojuje proti bakteriím a infekcím. Z tohoto důvodu každé ráno konzumujte sklenici teplé vody s citronem (na lačný žaludek).

Ořechy a semena

Semena a ořechy jsou potřebné pro optimální produkci hormonů. Dopřávejte si mandle, lněné semínko a kešu oříšky. Pro zdraví své dělohy uděláte maximum!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat