Probiotika – cesta ke zdraví a hladké pleti

Vleklé zažívací obtíže, nachlazení, nepříjemné ekzémy a unavená pleť. Málokdo si tyto příznaky spojí dohromady a hledá za nimi jediného původce, kterým může hravě být nedostatečné množství správných bakterií v lidském střevě. I malé narušení vnitřní rovnováhy totiž může vyvolat vleklé zažívací a další zdravotní obtíže.

Lidské střevo osidlují tisíce různých bakterií, z nichž většina je pro lidský organismus prospěšná. Mezi ty nejdůležitější se řadí i tzv. probiotika, mikroorganismy, které řídí správnou činnost střev a jsou tak klíčová pro harmonické zažívání a ovlivňují celkový zdravotní stav člověka. Střeva jsou u lidského plodu sterilní. K prvnímu osídlení dochází během porodu a následné složení a množství jednotlivých bakterií střevní mikroflóry závisí na přijímané potravě. Pokud jich není dostatek, střeva nepracují správně a výsledkem jsou dlouhodobé zažívací obtíže jako nadýmání, zácpa nebo naopak průjmy.

Nedostatek prospěšných bakterií v zažívacím ústrojí se projevuje i dalšími zdánlivě nesouvisejícími příznaky. Může mít za vinu častá nachlazení i nepříjemné vnější kožní projevy jako ekzémy či unavenou a zašedlou pleť. Nízký počet probiotických bakterií ovšem nesouvisí pouze s nevyváženou stravou. Jejich počet ve střevech strmě klesá např. po léčbě antibiotiky, které kromě patogenních baterií v organismu hubí i ty prospěšné. S obnovou zdravé střevní mikroflóry není radno otálet, ušetříte si tak řadu nepříjemných chvil.

Jak obnovit střevní mikroflóru?

Pokud trpíte zažívacími obtížemi, je nutné upravit jídelníček a konzumovat pravidelně potraviny bohaté na probiotika. Nejrychleji a nejspolehlivěji ovšem pomohou rovnováhu zažívacího traktu obnovit kvalitní doplňky stravy z lékárny. Skvělou volbou je komplex vícekmenových probiotik Biopron® 9, který ve dvou tobolkách denně obsahuje 9 miliard prospěšných bakterií, které přispívají k odstranění velkého množství střevních obtíží, k posílení imunity nebo potlačení příznaků alergií. Přípravek mohou užívat i děti od tří let a těhotné i kojící ženy.

Pro akutní obnovu střevní mikroflóry během, ale zajména po léčbě antibiotiky je vhodný přípravek Biopron® 9 PREMIUM, který obsahuje 20 miliard probiotických bakterií v denní dávce 2 tobolky. Pravidelná a dlouhodobá konzumace probiotik v doporučeném množství je vhodná a prospěšná i pro miminka. Má výrazný vliv i na jejich imunitu a pomáhá předcházet nepříjemným dětským kolikám a ekzémům. Pro malé děti od 1 měsíce věku, zvláště pro ty, které nejsou kojené, je ideální přípravek Biopron® LAKTOBACILY Baby.

Maminky, ulevte svému děťátku

Stejně jako dospělí lidé i děti získávají probiotika z potravy. Kojenec přijímá první probiotika, která osidlují jeho střevo, během porodu. K výraznému rozvoji střevní mikroflóry pak dochází pomocí mateřského mléka, které obsahuje velké množství prebiotik – látek potřebných pro správný vývoj probiotik. Pokud vaše miminko trápí časté koliky a tolik nepříjemné bolesti bříška provázené pláčem, může být na vině nedostatečné osídlení střeva probiotickými bakteriemi. Jejich nízké množství totiž způsobuje zažívací obtíže a nedostatečně vyvinutou obranyschopnost organismu i malému děťátku. Kvalita a množství těchto bakterií u tak malého dítěte přímo závisí na matce. V případě obtíží to znamená, že jich konzumujete málo a pravděpodobně i vy sama trpíte zažívacími potížemi. Obnovit střevní mikroflóru vaši i vašeho miminka přitom není vůbec složité.

Více informací najdete na www.biopron.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat