Smoothie z třešní pročistí tělo a pomůže s hubnutím

Konečně můžete vyrazit na samosběr třešní! Regulují krevní tlak, zvyšují ochranu před rakovinou a fungují jako prášek na bolest. Aby toho nebylo málo, tohle lahodné občerstvení bojuje i proti nadváze a artritidě!

Mixované koktejly neboli smoothies jsou poslední dobou v gastronomické módě, z čehož mají radost zejména odborníci. Ti totiž chválí každý kousek ovoce, zeleniny nebo jiné prospěšné pochutiny, kterým si moderní populace zpestří jídelníček. Když už jsme u toho, co si obvykle do svého drinku přidáváte právě vy? Vzhledem k tomu, že sezona třešní je v plném proudu, doporučujeme do přípravy zakomponovat i tyto červené poklady. Jaké sladké benefity z nich můžete čerpat?

Regulace krevního tlaku. Ta přijde vhod

Šťavnaté ovoce, jež se řadí mezi peckoviny, má prý podobné účinky jako běžně předepisované léky na normalizaci tlaku. S takovým odvážným tvrzením přichází vědci z americké Michiganské univerzity, kteří schopnostem zmíněných plodů zasvětili hned několik studií. Experti na jejich základě považují „kulatou medicínu“ za prevenci kardiovaskulárních chorob i lahodný způsob, jak kondici srdce podstatně vylepšit. Jdete do toho?

Útlum bolestí i artritidy? Bez problému

Jiný americký výzkum, provedený tentokrát Bostonskou univerzitou, zase prokázal, že bohatá nabídka antioxidantů obsažených v třešních snižuje hladinu oxidu dusnatého, který se dává do souvislosti s osteoartritidou i revmatoidní artritidou. Lékaři rovněž zastávají názor, že jedinečné složení uvedené potraviny výrazně přispívá ke zmírnění bolestí různého původu, tudíž hodí záchranné lano v případě migrény i namožených svalů.

Podpora při hubnutí a ochrana před rakovinou

K výčtu pozitiv jmenované přírodní sladkosti patří i to, že platí za bohatý zdroj vlákniny. Poznatky Amerického institutu pro výzkum rakoviny (AICR) sdělují, že právě tato složka potravy omezuje riziko rakoviny tlustého střeva, pomáhá detoxikovat organismus a díky schopnosti navodit dlouhý pocit sytosti usnadňuje redukci váhy. Sluší se dodat, že vláknina zároveň „usměrňuje“ hladinu škodlivého cholesterolu a příznivě ovlivňuje fyzickou kondici.

Zdroj: onelovelylife.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat