Alkohol není jen metla lidstva. Někdy může nahradit i lék

Kdo se alespoň jednou pořádně opil, jistě ví, že alkohol není nic dobrého. V malém množství ale může působit i jako dobrý pomocník. V jakých případech může být „štamprle“ kvalitního alkoholu prospěšná našemu zdraví?

Bolest žaludku

Ačkoli je alkohol sám o sobě dráždivý a jeho konzumace většinou vede k žaludeční nevolnosti, trápí-li vás po mastném obědě bolesti břicha, malý panák bylinného likéru může od těchto nepříjemných pocitů pomoci. Byliny používané v alkoholických nápojích mají schopnost zklidnit podrážděnou sliznici a alkohol napomáhá jejich rychlejšímu vstřebávání. Bavíme se ale skutečně o velmi malém množství. V případě nadměrného požití může alkohol vaše bolesti jen zhoršit.

Bolesti zubů

Jestliže vás překvapí úporná bolest zubu a nemáte možnost se ihned dopravit k zubaři, zkuste si ulevit malou dávkou alkoholu. Napijte se a alkohol držte v ústech co nejdéle, ideálně několik minut. Kloktejte a snažte se jej dostat do míst, která bolí. Alkohol bolavé místo otupí a bolesti uleví alespoň na tak dlouho, abyste se byli schopni přepravit k lékaři, aniž byste cestou přišli o rozum.

Zánět středního ucha

Bolesti uší přicházejí nejčastěji v noci. Jestliže zánět ještě není příliš rozvinutý, může vám od bolesti pomoci kousek vaty namočený v alkoholu. Napuštěný tampon vložte do ucha a nechte působit. Tento zázrak používaly na léčení středoušních zánětů už naše babičky a skutečně to funguje.

Místo dezinfekce

Trocha silného alkoholu funguje stejně jako kvalitní dezinfekce z lékárny. Lze jej používat na odřeniny, řezné rány, ale i na ošetření vznikajících pupínků, které dokonale vysuší. U malých dětí buďte ale opatrní. Na rozdíl od dnešních dezinfekcí alkohol v ráně dost pálí. Pokud ale nemáte po ruce nic jiného, přijde vám vhod.

Při střevních potížích

Kdo někdy zažil při cestování po exotických zemích takzvanou „faraonovu pomstu“ neodjíždí už nikdy bez lahve kvalitní slivovice. Úporné střevní potíže dokážou zkazit každou dovolenou, ale lze jim vcelku účinně předejít. Stačí si naordinovat ranní a večerní dávku silného alkoholu, který zbaví váš žaludek a střeva bakterií, které mají na svědomí potíže v podobě zvracení či průjmu.

Ovšem pozor, u některých střevních onemocnění může alkohol stav ještě zhoršit, takže pokud potíže neustávají, rozhodně s alkoholovou léčbou přestaňte a raději vyhledejte lékaře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude ve znamení harmonických vztahů. Pokud jste v partnerském vztahu, těšte se na spoustu pohodových chvílí plných porozumění a radosti. Single Berani mohou očekávat zajímavé setkání s někým, kdo je zaujme. Pozor vša... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat