Nedostatek železa nepodceňujte. Jak ho poznáte?

Železo je pro naše tělo životně důležitým minerálem. A přesto podle statistik trpí jeho nedostatkem většina z nás. Mnozí lidé ani netuší, že jim železo chybí, protože by je ani nenapadlo spojovat potíže, kterými trpí, právě s tímto problémem. Jak se vlastně deficit tohoto minerálu projevuje a jak ho řešit? Kromě vyvážené stravy můžete vsadit i na doplňky stravy, jako je například HEMO PLUS + kyselina listová. Ten v rámci testování zkoušely i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

Hrozí i mně?

Jak se tedy nedostatek železa projevuje? Samozřejmě nejlépe se hladina železa v krvi pozná z krevních testů, ale nedostatek tohoto minerálu se projevuje varovnými příznaky, které jsou poměrně snadno rozpoznatelné. Patří mezi ně:


S nedostatkem železa mohou pomoci i doplňky stravy. Jedním z nich je i HEMO PLUS + kyslina listová, který navíc obsahuje i vitamin C a železo.

  • únava nebo častá slabost
  • snížená schopnost koncentrace, podrážděnost
  • bolesti hlavy
  • bledost pokožky a sliznic
  • časté bolavé koutky či afty
  • vypadávání vlasů
  • třepící se a lámavé nehty

Dlouhodobý nedostatek železa může vést k anemii neboli chudokrevnosti, tedy stavu, při kterém chybí krvi hemoglobin, a krev tak není schopna dodávat tkáním tolik potřebný kyslík.

Obecně se dá říci, že nedostatek železa hrozí každému, ale samozřejmě existují skupiny lidí, u nichž je pravděpodobnější. První skupinou jsou ženy v produktivním věku, tedy ty, jež pravidelně menstruují, ale také ženy těhotné. Další skupina, jež by si příjem železa měla rozhodně hlídat, jsou vegetariáni či vegani (a opět zejména ženy). Anemií jsou ohroženi také lidé s některými chorobami, jako je celiakie, Crohnova nemoc nebo syndrom dráždivého střeva, u nichž hrozí, že jejich organismus nebude schopen železo absorbovat v takové míře, jako je tomu u zdravých lidí.

Tabletka plná železa

Společnost TEREZIA COMPANY nabízí produkt HEMO PLUS + kyselina listová + vitamin C + železo. Obsahuje přírodní složky bohaté na bioflavonoidy (červenou řepu, ostružiny a révu vinnou) a je pro silnější účinek obohaceno o sušenou hlívou a rakytník. Díky obsahu vitaminů B2, B6, B9 a B12 přispívá HEMO PLUS k tvorbě červených krvinek a hemoglobinu a pro vysoký obsah železa také k optimálnímu přenosu kyslíku v krvi. O jeho vlastnostech se přesvědčily i naše testerky. Jak se jim tento doplněk stravy osvědčil?

„Díky kapslím už nejsem tolik unavená. Dají se dobře polykat. Ale i tak si obsah kapsle vsypu do pusy a zapiju ho, protože mi to chutná. Chuť je kyselkavá. Hlavně jsou kapsle přírodní a v těhotenství je tohle pro mě hodně důležité,“ napsala testerka ZuziU.


Naše testerky byly s doplňkem stravy HEMO PLUS + kyselina listová rozhodně spokojené!

„HEMO PLUS + kyselina listová je skvělý výrobek. Oceňuji jeho přírodní složení. Doplněk stravy mi prospěl, už nejsem taková bledulka. Mám více energie a nejsem už tak unavená. Kapsle se velice dobře polykaly. HEMO PLUS + kyselinu listovou určitě doporučuji, já rozhodně budu pokračovat v užívání tohoto zázraku, nešetřila chválou testerka Kristulka.

„Podle krevních testů se mi krev mírně zlepšila, takže přípravek určitě koupím znovu a budu ho brát dál. Mám lepší barvu, necítím se tolik unavená a hlavním kladem je, že složení je čistě přírodní. Kapsle nejsou nijak extrémně velké, takže jdou dobře polykat. Výrobek celkově doporučuji, přidala se testerka Gabčulinda.

„Asi po dvou týdnech jsem zaznamenala výrazné zlepšení. Už jsem se necítila tak unavená a ospalá. I přes těhotenství jsem začala být plná elánu a chutě něco dělat. Což bylo pro mě to hlavní. S dvěmi dětma byla nechuť a únava šílená. Po měsíci užívání bylo i na naší domácnosti znát, že se něco děje. Denně naklizeno, napečeno, děti i muž byli rádi, že to není na nich... Hemo Plus určitě doporučuji,“ chválila testerka martinecka20.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat