Postava jako jablíčko zvyšuje riziko mrtvice

U žen s postavou tvaru jablka dochází k extrémnímu zvýšení rizika infarktu a mrtvice. Je totiž vyšší třikrát. A to i tehdy, když je taková žena celkem štíhlá. Tvar jablka znamená, že má žena velmi útlé nohy a hýždě a většina tělesné hmoty se u ní soustředí na oblast kolem pasu a hrudníku či ramen. Naopak tvar postavy hrušky riziko mrtvice a infarktu výrazně snižuje. I když jsou ženy s postavou hrušky s nadváhou či mírně obézní.

Kardiologové si už v minulosti všimli, že ženy s postavou hrušky jsou chráněny před chorobami srdce a cév a metabolickými poruchami.

Není tuk jako tuk

Tuk na stehnech a hýždích u žen z nějakého důvodu není škodlivý, ale naopak ženu chrání před zdravotními problémy. Ale tuk v pase a na hrudi či ramenou a rukou má naopak v jejich případě zhoubný účinek.

Kardiologové z Newyorské univerzity prokázali, že postava tvaru jablka ženám škodí. A to i v případě, že jsou štíhlé jako slavné ženy typu jablka Elizabeth Hurleyová, Angelina Jolie, Catherine Zeta Jonesová, Oprah Winfreyová či Tyra Banksová.

Na BMI nezáleží

Ženy typu jablka mají většinu hmotnosti těla v oblasti od pasu nahoru.

„Lidé by měli dávat pozor na rozložení tuku na těle, i když mají jinak normální tělesnou hmotnost,“ varuje doktor Qibin Qi z Newyorské univerzity.

Podle něj BMI nevypovídá o ničem, pokud není v těle změřen přesně tělesný tuk a jeho rozložení. Žena s vyšším BMI ale útlým pasem a širokými stehny je třikrát méně postižena infarktem a mrtvicí než žena, která má BMI normální, ale veškerý tuk má na břiše.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat