Jak se udržet přes zimu fit

Už jen při pohledu z okna na vás leze rýma a úzkost? Proti virům, bakteriím a neblahému rozpoložení se dá zabojovat zvýšeným příjmem omega-3 mastných kyselin. A proč je na místě omezení některých běžných léků?

K zimě neodmyslitelně patří nepříznivé počasí, útočící bacily i oslabená imunita. Skoro to vypadá, že během nejchladnějších měsíců roku je nemožné udržet se fit a v dobré kondici! Jenže počkat, nenechte se zmást! Můžete totiž učinit jistá opatření, která vás před nemocemi, únavou, špatnou náladou i nedostatkem motivace ochrání. S čím se vyplatí začít ještě dnes?

Strava vyloženě na předpis

Chcete si i ve sněhových vánicích a třeskutých mrazech zachovat pevné zdraví? Věnujte větší pozornost svému jídelníčku. Omega-3 mastné kyseliny jsou prospěšné tuky, jež se přirozeně vyskytují v mnoha potravinách, a to včetně tučných ryb, ořechů a nejrůznějších druhů semínek. Kromě toho, že výrazně posilují obranyschopnost, jsou také účinné při snižování bolesti a ztuhlosti kloubů, neboť mají silně protizánětlivé vlastnosti. Zároveň budou držet chmury a úzkosti daleko od vašeho těla, jelikož podporují nervový systém a předchází emočním výkyvům.

Nepodceňujte odpočinek. Nikdy

Že kvalitní noční odpočinek je pro fyzickou i duševní formu člověka naprosto nepostradatelný, to je všeobecně známá věc. Už jste zaslechli informaci, že dlouhodobější spánková deprivace dramaticky snižuje počet aktivních imunitních buněk? Proto si skutečně dopřávejte osm hodin v pyžamu a za nic na světě se takového ozdravného relaxu nevzdávejte.

Nepřehánějte to s léky

Když vás zasáhne nějaká bolístka, automaticky saháte do šuplíku pro farmaceutický medikament? To není úplně nejlepší nápad. Odborníkům skutečnost, že léky jsou v dnešní době hodně zneužívány a nadměrně konzumovány, způsobuje pořádné vrásky. Jejich chemické složení s sebou totiž nese rizika v podobě nežádoucích vedlejších účinků. Čistě pro představu se mluví zejména o pálení žáhy, žaludečních vředech, vysokém krevním tlaku, alergiích či jaterních poruchách. Jenže tím to bohužel nekončí. Lékárenský sortiment mnohdy ničí prospěšné bakterie ve střevech, což poskytuje příhodné podmínky pro vstřebávání toxinů. Výsledkem je pak nejen špatné trávení, ale i větší náchylnost k nemocem. Co si ale počít, když je vám ouvej? Zkusit můžete alternativní metody, bylinky a tinktury vás ve štychu nenechají!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat