Detoxikační nápoje s překvapujícími účinky

Opět je tu čas, kdy se na celkové kondici pracuje tak nějak intenzivněji. K pevnému zdraví, štíhlým křivkám a dostatku energie mohou přispět i detoxikační nápoje. Osloví vás grepové potěšení nebo pampeliškový elixír?

Snad žádné jiné roční období nepřeje očistným kúrám tolik jako jaro. Když se řekne detox, automaticky si představíte přísnou hladovku a pitný režim, který se odvíjí od tekutin nevalné barvy, konzistence i chuti? Ne, takhle dramatické to být nemusí. „Uklidit“ organismus od nahromaděných látek jde totiž i jinak. Co říkáte na tyto nápoje, jež přispějí k vymýcení škodlivin?

Grepová šťáva? Prospěšná dobrota

Hodit do odšťavňovače pár grapefruitů a vytvořit tak domácí džus? Když jde o to, jak zbavit tělo toxinů a dalších jedů, jež nějakým způsobem brání v jeho správném fungování, není to vůbec špatný nápad. Mírně kyselé plody původem z karibského Barbadosu vykazují silné detoxikační schopnosti, nicméně pochvalu si zaslouží i za jiné benefity. Mezi ně patří třeba regulace cholesterolu, ochrana před rakovinou, podpora při spalování kalorií nebo posílení imunity.

Pampeliškový čaj jako léčivé pohlazení

Smetanka lékařská nese různé krajové názvy, asi nejčastěji se jí ale říká pampeliška, hadí mlíčí nebo pupava. Berete rostlinu s typicky žlutým květem jako plevel, co nestojí za extra pozornost? Nenechte se zmást. I tahle nevinně se tvářící kráska je báječným čisticím prostředkem, který si s odpadem brát servítky rozhodně nebude. Jako bod navíc berte to, že pampeliškový čaj normalizuje tlak, zmírňuje křeče a zlepšuje krevní oběh. Je také doporučovaným medikamentem na revmatismus, kornatění tepen, zánět tenkého střeva, zácpu a dokonce i žloutenku.

I řepný nápoj splní svůj účel

Nevadilo by vám vypít sklenici šťávy z červené řepy? Co si budeme povídat, takový „životabudič“ neosloví všechny, ovšem jeho výhody jsou nesporné. Složení zeleniny rubínové barvy poskytuje spoustu antioxidantů a omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob. Zároveň odstraňuje škodliviny ze systému, zvyšuje energetickou hladinu a příznivý vliv má také na psychiku.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat