Při práci z domova se těžko odolává plné ledničce

Chtě nechtě se poprvé v životě seznamujete s tím, co vlastně obnáší „pracovat na dálku“? Abyste snáze odolali přeplněné ledničce, dopřejte si každé ráno vydatnou snídani. A proč si vytvořit stravovací plán?

Kvůli šířící se nákaze koronavirem mnoho lidí opouští svá pracoviště, a kdo může, ten pracuje z domova. Ne všichni ale s ochotou vyměnili kancelář za kuchyňský stůl a své kolegy za děti, které jsou nezvyklým a rušivým elementem. A bum, rázem je to problém.

Tepláky a lednice jako nebezpečná kombinace

Jedinci, kteří nejsou zvyklí vykonávat „práci na dálku“, často jen obtížně hledají správný rytmus a režim, což jim brání v podávání obvyklých výkonů. Mnozí také tíhnou k multitaskingu, takže profesní závazky spojují s domácími činnostmi a úklidem. Dalším „kamenem úrazu“ je stravování. Lednička je takřka na dosah ruky a stres ze všech těch změn přímo povzbuzuje k tomu otevírat její náruč. Jednou, dvakrát, pětkrát… Zní vám to povědomě? Přejídání lze zabránit. Stačí dodržovat tyto zásady!

Snídejte. A bez výmluv

Ne nadarmo se říká, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Pokud je vyvážená a obsahuje vlákninu i bílkoviny, které vám nabízejí třeba ovesné vločky, řecký jogurt, ovoce, sýry a celozrnné pečivo, skutečně navozuje delší pocity sytosti. O dalších argumentech, proč ji určitě nevynechávat, informuje studie zveřejněná v magazínu Journal of Food Science and Nutrition. Její závěry sdělují, že ti, kteří snídají, bývají pozitivnější a lépe se soustředí, zatímco vykazují nižší riziko obezity i srdečních chorob.

Udělejte si jasný plán

Mít jasno v tom, co, kdy a jak, vůbec není špatný nápad. Zamyslete se nad tím, v jakých časech pro vás bude nejlepší obědvat, svačit i večeřet. Tohoto režimu se snažte zodpovědně držet. Rovněž se doporučuje mít na jídlo opravdový klid bez žádného rozptýlení, takže si talíř nepokládejte vedle počítače. Pozor byste měli dát i na velikost porcí a dodržování pitného režimu. Hlad je mnohdy vážně jen převlečená žízeň…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat