Vzorová snídaně pro štíhlou linii

Chcete shodit nějaké to kilo, nebo prostě jen žít zdravějším stylem? Pak se avokádová i ovesná snídaně jeví jako správná volba. A co teprve takový cottage s ovocem!

Ne nadarmo se říká, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A to nejen při dietě! Mnohé vědecké výzkumy potvrzují, že nastartuje metabolismus po celonočním odpočinku, doplní zásoby glukózy a dodá energii. Když se po probuzení najíte, můžete tak snadno předejít i pozdějšímu přejídání a výkyvům nálad. Navíc si podle odborníků značně vylepšíte pracovní kreativitu! Jenže na čem si pochutnat, aby to bylo zdravé, dietní a ještě dobré? Zde je pár nápadů na lahodný ranní restart.

Avokádo s tvarohem, prospěšná dobrota

Na vajíčka si nepotrpíte a stejné je to i v případě jogurtu? Tím ale možnosti přece nekončí. Co takhle začít den tak trochu exoticky? Dejte si polovinu avokáda a potřete ho tvarohem. Tahle zajímavá kombinace vám nabídne nejen potřebné živiny, ale i zajímavé benefity. Počítat mezi ně můžete třeba regulaci cukru v krvi, útlum zánětů a podporu soustředění. Avokádo představuje také prevenci rakoviny a tvaroh zase zprostředkuje potřebné bílkoviny.

Ovesná kaše s ořechy

„Ideální snídaně by měla obsahovat optimální dávku sacharidů, proteinů, vitaminů a minerálů,“ domnívá se americká dietoložka a koordinátorka zdravé výživy Laura Manning. Ta za jeden z nejlepších pokrmů považuje misku celozrnné ovesné kaše s nasekanými ořechy a hrstkou borůvek, neboť v takové porci jsou prý nutriční hodnoty přesně tam, kde mají být. Inspirujete se?

Cottage s ovocem

Sýr cottage lze v redukčním jídelníčku využít jako plnohodnotné občerstvení. Je nízkokalorický, ale na stranu druhou dokáže perfektně zasytit. Díky obsaženým bílkovinám podpoří budování svalové hmoty i hubnutí všeobecně. Smíchejte ho s ovocem, báječně se hodí třeba jablko, hruška, jahody nebo maliny. Zachutná vám také s kakaem i hroznovým vínem. Výhodou tohoto sýru je, že ho lze zkombinovat opravdu s čímkoli, co vás napadne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat