Potraviny pro krásně vytvarované břicho

Toužíte po „pekáči buchet“ na břiše? S následujícími potravinami se zbavíte poslední vrstvy tuku a vaše svaly konečně vyniknou.

Posilujete svaly na břiše jako šílená a „pekáč buchet“ stále nikde? Tak předtím, než začnete trénovat ještě víc, byste se měla možná zaměřit na stravu. Protože aby mohlo vaše super vytrénované břicho konečně vyniknout, nestačí jen posilovat do úmoru a dlouhé minuty vydržet „plankovat.“ Důležitá je i vaše strava.

Kdy se ukážou svaly na břiše

Aby byly vaše svaly vidět, je nutné, aby je nekryla žádná vrstva tuku. Samozřejmě není možné se zbavit tuku úplně, ale omezte jeho množství na 15 až 20 % tělesné hmotnosti. Také to záleží na tom, jak se vám tuk na těle rozkládá a jak máte svaly na břiše vyrýsované.

Jaká strava je nejlepší

Abyste nepřibírala, měla byste se stravovat zdravě a rozmanitě. Hodně ovoce a zeleniny jsou jasná věc, pak určitě méně sacharidů jako jsou těstoviny nebo bílé pečivo, hodně zdravých nenasycených tuků, které dokážou tělu dodat prospěšné omega-3-mastné kyseliny, a co možná nejméně „prázdných kalorií“, které číhají v jídlech z rychlého občerstvení nebo cukrovinkách.

Co tedy jíst?

Vynikající strava pro ploché břicho není vůbec složitá a velmi jednoduchá na dodržení. S následujícími deseti potravinami zmizí i poslední tuková vrstva a vaše sexy vytvarované břicho se ukáže v plné kráse.

Maso

Maso prostě patří k nejlepším zdrojům bílkovin a díky tomu je také důležitým stavebním prvkem svalů. Kuřecí a krůtí maso má více bílkovin a méně tuku, u hovězího a vepřového masa si vybírejte raději to libové.

Vejce

Také výborné zdroje proteinů, které lidské tělo dokáže optimálně zhodnotit.

Quinoa

Obsahuje hned dvě super vlastnosti pro stavbu svalů. Za prvé dodávají velmi kvalitní bílkoviny na rostlinné bázi, takže jsou vhodné i pro vegetariány. A za druhé obsahují magnezium a lysin. Magnezium hraje klíčovou roli při kontrakci svalů a aminokyselina lysin je velmi důležitá pro tvorbu svalů.

Čerstvý sýr

Vysoký podíl proteinů s jen velmi malým obsahem kalorií, sacharidů a tuku dělá z čerstvého sýra ideální potravinu.

Mandle

Velký obsah vlákniny, která je v mandlích, vás zasytí a přitom udrží optimální hladinu cukru v krvi. Kromě toho obsahují také velké množství rostlinných proteinů.

Proteinový prášek

Dodává další aminokyseliny, které by se mohly tréninkem ve svalech redukovat a zároveň pomáhá k jejich regeneraci.

Ryby

Tuňák je už pro tvorbu svalů klasikou. Dodá tělu proteiny a omega-3-mastné kyseliny, které chrání mozek a srdce. A přidejte si k tomu klidně i lososa.

Chřest

V zeleném chřestu se ukrývá vláknina, která posiluje vaši střevní mikrofloru a pomáhá i při nadýmání. A působí i lehce močopudně. Protože čím méně je v těle vody, tím lépe vyniknou svaly.

Zelený čaj

Kofein a antioxidanty v zeleném čaji vás vašemu vysněnému cíli také zavedou o kousek blíž.

Brokolice

Brokolice dodá vašemu tělu 350 miligramů draslíku ve 100 gramech. Tahle minerální látka pomáhá, aby namáhané svaly byly schopné fungovat i nadále.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat