Seznamte se s perfektní dietou

Jakmile jsou Vánoce nadohled, začínáme zase i my tu a tam otvírat skrýše s perníčky, lineckým a dalším cukrovím. A přitom existuje perfektní svačina, která neobsahuje mnoho kalorií, a je navíc zdravá. A to nejlepší – můžete po ní dokonce zhubnout!

Zdravější svačinku na podzimní a zimní měsíce, kdy chceme trochu mlsat, ale přesto nepřibrat, byste hledali jen těžko. Vaši touhu na „něco dobrého“, po kterém navíc nemusíte mít špatné svědomí, že byste se snad provinili proti dietním pravidlům, mohou hravě uspokojit – mandarinky. Se svým obsahem vitaminu C, kdy jedna mandarinka dokáže pokrýt až polovinu denní potřeby, jsou nejen prospěšné pro vaše zdraví, ale s 50 kaloriemi na 100 gramů jsou doslova požehnáním i pro vaše tělo.

Mandarinka jako super potravina

Ale kanadští vědci z univerzity v západním Ontariu při svých zkoumáních navíc zjistili, že tohle sladko kyselé ovoce toho umí mnohem víc. Protože v mandarinkách je obsažená také rostlinná látka nobiletin, která je známá svojí zázračnou schopností zabránit tvoření tukových zásob. Vědci se také domnívají, že nobiletin na jedné straně zabraňuje ukládání tuku v játrech a na druhé straně ještě podporuje spalování přebytečného tuku v těle. Nejvyšší koncentraci této rostlinné látky mimochodem vědci našli v bílé části pod slupkou a také mezi jednotlivými měsíčky mandarinek.

Z dlouhodobého hlediska nenahraditelná

Kdo chce tedy svoji váhu snížit dlouhodobě a nepočítat ještě před Vánocemi nabytá kila navíc, měl by místo po čokoládě nebo sušenkách raději sáhnout po mandarinkách, jako po mnohem hodnotnější a zdravotně přijatelnější variantě.   







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat