Pohybové aktivity s efektivním spalováním kalorií

Dřina v posilovně se samozřejmě vyplácí, nicméně ke spalování kalorií rozhodně není nutné ji navštěvovat. K vysněné postavě se můžete propracovat i s pomocí jiných aktivit, které většinou nevyžadují žádné počáteční investice. A když už, tak jen velmi minimální.

Vánoční svátky a silvestrovské oslavy jsou testem pevné vůle a odolnosti vůči neskutečným dobrotám, jako je třeba cukroví, vaječný koňak nebo bramborový salát se smaženou rybou. Většina lidí přes nejkrásnější svátky roku přibere něco okolo půl kila, v těch extrémnějších případech se jedná o kila dvě, kterých se pak v rámci novoročních předsevzetí mnozí chtějí zbavit.

Míra úspěšnosti takového plánu závisí na správném jídelníčku a fyzické aktivitě, respektive intenzitě tempa. Naštěstí platí, že spalování kalorií je jednodušší a zábavnější, než si myslíte. Se kterými pěti aktivitami vám to půjde skoro samo?

Skákání přes švihadlo

Jen pouhých 10 minut skákání přes švihadlo zbaví vaše tělo100 až 150 kalorií. Jedná se o nejjednodušší činnost redukující tělesnou hmotnost, která se dá praktikovat téměř vždy a všude. Kromě toho, že sundáte nadbytečné kilogramy, zlepšíte koordinaci rukou a nohou a zároveň posílíte svaly v dolní části těla.

Jízda na kole

S ohledem na roční období se nabízí i jízda na kole. Pokud není sníh, tak i v chladnějších částech roku. Podle studie Harvardovy univerzity vás cyklistika ve středním tempu po dobu 30 minut může oprostit až o 300 kalorií.

Chůze do schodů

Vyhýbejte se výtahům – dlouhodobě. Po schodech choďte zásadně pěšky, neboť desetiminutové stoupání stylem „noha nohu mine“ spálí 100 kalorií. Ovšem dočkáte se i dalšího bonusu. Posílíte svaly v dolní i horní části těla, pokud vědomě přidáte ruce.

Svižnější turistika

S ohledem na vývoj epidemiologické situace možná dáte přednost fyzické aktivitě, jenž nahrává sociálnímu distancování. Obujte kvalitní boty a vydejte se na horskou túru do lesa. Pěší turistika v číslech představuje 15 minut činnosti a mínus 100 kalorií. Počítejte i s tím, že vám novou krev do žil vlije čerstvý vzduch.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat