Na ucpané tepny ukazuje celá řada příznaků

Někomu náhlá dušnost nebo nadměrné pocení může připadat jako nedůležitá banalita, lékaři však mají jiný názor. Podle nich jsou to indicie, ze kterých lze vyčíst špatný stav tepen. A jak s tím vším souvisí erektilní dysfunkce?

Tepny jsou něco jako potrubí, kterým proudí okysličená krev do různých tkání a orgánů v celém těle. Jsou-li zdravé a v plné kondici, mívají hladké a elastické stěny, jimiž nejdražší tekutina světa snadno protéká. V opačném případě, tedy takovém, kdy se v nich usazuje plak, dochází k jejich omezené průchodnosti, což může člověka ohrozit i na životě. Dá se zúžení tepen rozpoznat dřív, než dojde k tomu nejhoršímu? Podle lékařů bezpochyby ano. Jaké varovné signály rozhodně nepodceňovat?

Dýchavičnost, která není příjemná

Dýchavičnost neboli také dušnost či dyspnoe je pocit nedostatku vzduchu. A ano, indikuje zanesené arterie, kvůli nimž srdce nedokáže pumpovat tolik krve, kolik organismus k uspokojení svých potřeb vyžaduje. Na stranu druhou ji ale mohou způsobit i jiné komplikace, kupříkladu chronická obstrukční plicní nemoc, rakovina nebo zápal plic. Každopádně pokud ji máte, s návštěvou lékaře zbytečně neotálejte.

Erektilní dysfunkce jako prokletí mužů

Erektilní dysfunkce patří mezi nejčastější mužské sexuální problémy. Ačkoli se o ní nahlas nemluví, dle aktuálních statistik jí trpí až 40 procent našinců. Řada z nich se ale konzultaci s odborníkem kvůli studu vyhýbá. O to je to celé horší, neboť v pozadí této poruchy stojí kromě jiného i ateroskleróza, tedy kornatění tepen, které zasahuje tepny pánve a dolních končetin.

I nadměrné pocení ledacos napoví

Také zvýšená potivost, zvláště tedy bez jakékoli fyzické aktivity i horkých klimatických teplot, může být jasnou známkou toho, že je krevní transport značně omezen. Bohužel i tento fyzický jev hodně lidí přechází s tím, že je to jen důsledek stresu, nadváhy či menopauzy. Ovšem pořád platí, že nic se neděje pro nic za nic. Obezřetnost je tedy na místě!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat