Zeštíhlující polévky? Jejich konzumací lze prý zhubnout za deset dní

Jezte jen polévku a zhubnete už za deset dní. Tvrdí to expertka na výživu a hubnutí Fiona Kirk. Podle ní je přitom tato dieta velmi zdravá, protože hubnoucího zasytí a dodává mu stále potřebné živiny. Několik kilogramů lze shodit už za deset dní, výrazné zeštíhlení se dostaví po měsíci, během něhož člověk konzumuje jen polévky.

„Štíhlí lidé vědí, že talíř chutné polévky je zasytí, zažene chutě a udržuje je stále plné energie po několik hodin, navíc dodá tělu všechny potřebné živiny,“ tvrdí Kirk, jež hubnutí s polévkami propaguje ve své nové knize Soup Can Make You Thin.

Polévka to přitom nemusí být podle autorky vždy jen klasická zeleninová tukožroutská, ale je možné si dopřávat i různé vývary a luštěninové polévky.

„Polévka je jednoduše zázrak v talíři, když jde o hubnutí. Kombinace vody a rozpustných živin vás naplní účinněji a na delší dobu než tuhá strava,“ dodává Kirk v rozhovoru pro Daily Mail.

Sama doporučuje především polévky bohaté na bílkoviny s malým obsahem tuků. Bílkoviny jsou totiž živiny, které zasytí nejvíce a na nejdelší dobu, jejich trávení vyžaduje delší čas než zpracování sacharidů a tuků.

Ideální polévka se vaří z luštěnin a libového masa, je plná zeleniny a obsahuje také trochu olivového či jiného kvalitního oleje.

„Pro někoho může být šílená představa, že snídá polévku, ale jakmile to kdokoli vyzkouší, už nikdy není schopen odejít z domu bez toho, aniž posnídal polévku,“ tvrdí Kirk.

Její kniha obsahuje šestadvacet receptů na zdravé a zeštíhlující polévky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat