Jak vybrat ideální dětské boty?

Když budete vybírat dětskou obuv, berete na sebe velkou porci zodpovědnosti.  Musíte vybírat tak, aby nebyl narušen zdravý vývoj dětských nohou a celého pohybového systému. Nyní se společně podíváme na to, jak se správně zorientovat v široké nabídce obuvi pro děti. A jak koupit takovou, která odpovídá základním bezpečnostním, ortopedickým a hygienickým kritériím.

Dětská noha se totiž od nohy dospělého odlišuje v řadě anatomických a funkčních vlastností. První vás určitě správně napadla proměnlivá velikost. Noha malého dítěte roste v průměru 15 až 19 mm za rok, u starších dětí se rychlost růstu lehce snižuje na průměr 10 mm až 15 mm ročně. Co to však znamená z pohledu velikostí obuvi? Ve věku 2 až 3 let potřebují děti 2-3 velikosti obuvi za rok! A ani později není potřeba bot v nových velikostech o moc menší. Rádi bychom vám řekli, že růst velikosti chodidla probíhá plynule a že stačí botičky kontrolovat jednou za půl roku, bohužel tomu tak není, dětské chodidlo roste skokově. Obuv COQUI o tom ví! 

Prostorná a kulatá špička

Ať už budete vyhledávat obuv vhodnou pro vaši drobotinu, myslete na to, že musí mít dostatečně prostornou kulatou špičku, s dostatkem místa pro prsty. Úplně nevhodná je pro děti špičatá obuv, naštěstí to respektuje i většina výrobců a s takovým designem se setkáváme minimálně. Nikdo logicky nestojí o různé deformace prstů a tvorbu špatných návyků při chůzi. 

Kulatou špičku naleznete u všech našich clogsů, vybírat můžete i mezi zateplenými modely

Střih boty

Velkou pozornost věnujte střihu jednotlivých typů bot, měly by zohledňovat tvar nohy dítěte a poskytovat mu dostatečnou oporu. Špatný výběr poznáte snadno, noha se bude v botě posouvat. Pouze v těch úplně nejmenších velikostech kupujte obuv výhradně kotníkovou.

Opatek

Dostatečná fixace nohy v botě souvisí s volbou vhodného zázemí pro patu. Každá dětská obuv s plnou patou musí mít dostatečně tuhý, vysoký a dlouhý opatek. U dětských sandálů, pantoflí a clogsů je vhodné, pokud má pata alespoň nějakou oporu ve zvýšených okrajích opatku. Podpatek u dětské obuvi nemusíme příliš rozebírat, tam platí pravidlo, že má být co nejnižší.

Stélka dětské obuvi

Klenba zdravé nohy je vytvarovaná do půloblouku, bohužel to však pro mnoho našich dětí neplatí, více než třetina žáků základních škol se potýká s plochou nohou.  Prevence může spočívat ve zdravé chůzi dětí, která zabraňuje namáhání nožní klenby. Případně lze obuv vybavit tvarovanou stélkou. U naší obuvi se nemusíte bát o zdraví svého dítěte, materiály, ze kterých vyrábíme obuv působí antibakteriálně.

Proč dětem pořídit obuv od Coqui?

Naše výrobky jsou vyráběné tak, aby rozzářily dětský svět, ať už hledáte dětské holínky, papuče nebo sandále, můžete si být jistí, že u nás najdete variantu, ze které bude vaše dítě nadšené. Pro rodiče bude důležité, že obuv vyrábíme z protiskluzového materiálu, který je trvanlivý. A nesmíme zapomenout ani na ekologii, která je u obuvi v dnešní době dost žádaná. Myslíme na ni víc než si umíte představit. Chystáme pro vás síť míst se zpětným odběrem obnošené obuvi, tak abychom dosáhli cyklu se 100% recyklací použitého materiálu!


 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat