Stále více žen si nechává chirurgicky zmenšit poprsí

Jsou velká ňadra skutečně takovou výhrou? Záleží na úhlu pohledu. Věděli jste, že zvyšují náchylnost k nachlazení i infekcím dýchacích cest? Nemluvě o nepohodlí, které je s nimi spojeno. Žádný div, že dnes mají plastičtí chirurgové tolik práce!

Velká ňadra jsou vyhledávaným ideálem již celá staletí. Ovšem tomu je zřejmě konec! Svého napěchovaného dekoltu se dobrovolně vzdává stále více příslušnic něžného pohlaví, které v chirurgickém zmenšení vidí úlevu, lepší pohodlí i nalezení ztraceného sebevědomí.

Dvě strany jedné mince

Ano, na velikosti záleží. A to hlavně, když jde o zdraví! Podle výzkumu (1) publikovaného v magazínu Archives of Sexual Behavior trpí obdařené dámy nachlazením dvakrát častěji než ženy s plošším hrudníkem, přičemž jsou náchylnější i k infekcím dýchacích cest. Studie (2) publikovaná v časopise Journal of Science and Medicine in Sports zase poukazuje na skutečnost, že kvůli velkému poprsí vysoké procento žen volí sedavý způsob života. Někteří odborníci dokonce naznačují (3), že bujný výstřih zvyšuje riziko rakoviny, což je další podstatné negativum. Zmenšení je tedy vítanější než kdy dřív.

Věc, která se dělá běžně

Je to velice běžná operace, kterou každoročně podstupuje stále více žen. Důvody bývají estetické, fyzické i psychologické. Tento zákrok může pomoci vyřešit problémy, jako jsou chronické bolesti zad, krku a ramen, špatné držení těla, vyrážky a podráždění pod ňadry nebo omezená hybnost. Při některých operacích se odstraňují až dva kilogramy prsní tkáně (4). Zvažujete tento zásadní krok také?

Příprava je základ

Je třeba zvážit několik důležitých faktorů. Nejprve si najděte vhodného specializovaného chirurga a vyhledejte recenze jeho práce. Na první konzultace si připravte fotografie poprsí, které se vám líbí. O slevu můžete pořádat svoji pojišťovnu, jde-li o zdravotní důvody, některé instituce přispívají nemalé částky (4).

Zdroje: (1) www.link.springer.com/article/10.1007/s10508-019-1464-z?shared-article-renderer#Tab1, (2) www.jsams.org/article/S1440-2440(18)30875-2/fulltext, (3) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11335807/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK441974/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat