Fascinující fakta o ženském těle

Jak to má něžné pohlaví se vstáváním, a proč by se mělo milovat s parterem minimálně dvakrát týdně? A co má černá káva společného s vaginou?

Ženské tělo a jeho odlišnost od toho mužského vědce asi nikdy nepřestane fascinovat. A právě proto ho odborníci neustále studují! Jaká zajímavá fakta doposud zjistili? Tyto informace možná překvapí i vás. Nebo ne?

Dámský posilovač imunity? Sex!

Zaručených metod k posílení imunity existuje bezpočet. Odolnost těla se dá podpořit například zdravou stravou, dostatkem spánku, otužováním, pravidelnou fyzickou aktivitou nebo omezením stresu (2). Ženy ale mohou vsadit i na sex! Tedy alespoň tak to vyplývá ze studie (1) zveřejněné v magazínu Psychological Reports. Její závěry poukazují na skutečnost, že příslušnice něžného pohlaví, které se s partnerem pomilují minimálně dvakrát týdně, mají o 30 procent větší množství imunoglobulinu A, což je typ protilátek chránících před škodlivými mikroorganismy. O důvod víc, proč se erotice věnovat co možná nejčastěji, že?

Ranní ptáče dál doskáče

Také registrujete, že zatímco váš partner ještě spí, vy stihnete vyvenčit psa, uvařit oběd, vyprat prádlo a leckdy i vyžehlit hromadu prádla? Ne, není to náhoda. Ve srovnání s vaší drahou polovičkou máte jinak nastavený cirkadiánní rytmus, proto vám den začíná mnohem dříve. Prokázal to výzkum (3) publikovaný v prestižním časopise Proceedings of the National Academy of Sciences.

Kyselá shoda vaginy a kávy

Hodnota vaginálního pH se pohybuje od 3,8 do 4,5, což je středně kyselá kategorie. Pozoruhodné je, že tato úroveň kyselosti je téměř stejná jako u šálku černé kávy nebo sklenky vína. Mimochodem, zdravotně ideální pH intimních partií lze vylepšit konzumací stravy bohaté na probiotika. Přímo se tedy nabízejí fermentované potraviny! Jaký vztah k nim máte vy? V zájmu vaší vaginální pohody si na kefíru, kyselých okurkách, kysaném zelí, kimchi a jogurtech smlsněte pravidelně (4). Nebo raději zvolíte kombuchu?

Zdroje: (1) www.bsd.biomedcentral.com/about, (2) www.researchgate.net/publication/8491305_Sexual_frequency_and_immunoglobulin_A_IgA, (3) www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.1010666108, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8618584/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat