Pozitiva methioninu pro tělo

Víte, že v proteinových potravinách je něco, co dokáže bojovat s nemocemi, budovat kosti a podporovat játra? Říká se tomu methionin.

Methionin hraje důležitou roli při růstu nových krevních cév. Pomáhá také hojit rány, s Parkinsonovou nemocí, schizofrenií, radiací, otravou mědí, astmatem, alergií, alkoholismem, poškozením jater a depresí.

Co to všechno znamená? Znamená to, že methionin prospívá tělu v mnoha ohledech, ale je také důležité to nepřehánět, protože tělo si ho vyrábí samo a získává jej ze správných zdrojů. Pojďme tedy prozkoumat výhody methioninu spolu s nejlepšími methioninovými potravinami.

Co je methionin?

Methionin, poprvé objevený americkým bakteriologem Johnem Howardem Muellerem v roce 1921, je esenciální aminokyselina, která se nachází v těle a používá se k výrobě proteinů a peptidů. Nachází se v mase, rybách a mléčných výrobcích, stejně jako v ořeších a obilovinách. 

Jaké benefity tělu může nabídnout? 

Snižuje třes u pacientů s Parkinsonovou chorobou

Část antioxidačního enzymového systému, konkrétně methionin, může hrát zásadní roli v prevenci stárnutí souvisejícího s oxidačním poškozením a ztrátou dopaminu, což v konečném důsledku poskytuje potenciální léčbu Parkinsonovy choroby.

Buduje sílu kostí

Methionin může pomoci při sportovním výkonu (a dokonce i při hubnutí) díky svým účinkům na kosti. Methionin v kombinaci s vytrvalostním cvičením zvyšuje přirozenou pevnost kostí. To může být důvod, proč existují tvrzení, že může pomoci i při sportovnímu výkonu.

Pomáhá při hubnutí

Kreatin je látka, která pochází z methioninu, a kreatin může pomoci nejen zlepšit sportovní výkon, ale také poměr svalů a tuku v těle.

Pomáhá s odvykáním

Methionin může pomoci těm, kteří se potýkají s abstinenčními příznaky tím, že pomalu snižuje účinky a pomáhá lidem zbavit se závislosti – nebo dokonce pomoci předcházet závislosti.

Podporuje játra

Metabolismus methioninu může ovlivnit onemocnění jater v důsledku konzumace alkoholu. Onemocnění jater je výraznější v oblastech světa, kde je problém s podvýživou, ale je to také problém, pokud jde o zneužívání alkoholu.

Kde získat methionin

I když si můžete koupit doplňky, je pravděpodobné, že veškerý methionin, který potřebujete, přijímáte prostřednictvím jídla – což je vždy nejlepší způsob. Existuje dlouhý seznam potravin, které obsahují methionin, přičemž nejvyšší hladiny pocházejí z masa a ryb, ale zde je několik konkrétních pro představu: bílky, losos z volného chovu, kuře z volného chovu, ryby chycené ve volné přírodě, jako je platýs, tuňák, štika, treska obecná nebo krocan.

Vegani mohou načerpat methionin z mořských řas a spiruliny, sezamových semínek, ovesných vloček a slunečnice.

Zdroj: www.link.springer.com/article/10.1007/s00726-017-2494-2 - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat