Život pod neustálou hrozbou: Každá osmá žena onemocní rakovinou prsu!

„Máte rakovinu prsu.“ Tuto diagnózu si v ordinaci vyslechne mnohem více žen, než byste čekali. Tato věta pak ovlivní nejen fyzický stav postižené, ale zasahuje i do chodu celé rodiny a obrací vše naruby.

Překvapení jménem rakovina

Ačkoliv je rakovina prsu častým tématem ve všech médiích, její diagnóza je stále pro mnoho žen velkým překvapením. I proto společnost For You připravila kampaň „Každá osmá. „Cílem For You je poukázat na význam prevence a na to, že i natolik zákeřné onemocnění lze zvládnout,“ vysvětluje Helena Lazosová, ředitelka produktového oddělení ING Životní pojišťovny.

Nemoc ovlivní celou rodinu

Fakt, že nádorové onemocnění je velmi problematické a nebezpečné a jeho vyléčení není samozřejmostí, je neoddiskutovatelný. Jak však zdůrazňují ženy zpovídané v rámci akce „Každá osmá“, samotná nemoc není tím jediným, co ženu trápí.

Velmi citlivá je náhle i otázka peněz a pomoci okolí. Takřka z minuty na minutu se všem mění život. Žena obvykle ztrácí velkou část svého příjmu a finanční situace celé rodiny se rapidně zhorší. Ani samotná léčba není bez nákladů – časté cesty na chemoterapii a další vyšetření se stanou významnou položkou rozpočtu.

Svou zkušenost s náhlou ztrátou finančního příjmu popisuje v krátké reportáži paní Hana, jejíž příběh si můžete poslechnout zde.
Ženy, které prodělaly rakovinu, se shodují ještě na jedné věci: bez pomoci blízkých by svůj boj možná nikdy nevyhrály. Léčba je natolik oslabila, že někdy nebyly vůbec schopné zajistit chod domácnosti nebo se postarat o děti.

Pomoc okolí je v tu chvíli nedocenitelná. I proto vzniklo pojištění pro případ rakoviny prsu, které se neomezuje na prosté vyplacení pojistné částky, ale poskytuje ženám i další služby, jako je asistence a poradenství. I díky tomu dokážou pokračovat v životě, na který byly zvyklé.

Hlavně nepodcenit prevenci

Čím dřív první známky rakoviny prsu odhalíte, tím vyšší jsou vaše šance na úplné vyléčení. Lékaři uvádějí, že nádor o velikosti maximálně dvou centimetrů lze vyléčit s devadesátiprocentní úspěšností. Takto malou bulku si však běžným samovyšetřením nenahmatáte. Je proto nutné dodržovat i další zásady prevence.
Kromě samovyšetření je vhodné pravidelně navštěvovat i ultrazvukové nebo rentgenové vyšetření. To rentgenové mají ženy nad 45 let věku plně hrazené pojišťovnou. Lékaři se však shodují, že je vhodné vyšetření prsou absolvovat každý rok i za cenu příplatku za vyšetření – život je přece cennější!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat