Máte nutkání se přejídat?! Víme, čím to je!

Nutkavé a nárazové přejídání postihuje ženy častěji než muže. Vědci z Texasu možná vědí proč. Jistou roli v tom zřejmě hraje ženský pohlavní hormon estrogen. Ženy, které ho mají nedostatek, se totiž přejídají častěji. A přejídání postihuje mnohem častěji také ženy mající nepravidelnou menstruační periodu.

„Předchozí výzkumy dokázaly, že ženy mající nepravidelný menstruační cyklus mají tendenci se přejídat častěji. To naznačuje, že hormonální nerovnováha u ženy hraje významnou roli při vzniku nebo prevenci tohoto chování,“ tvrdí docent Yong Xu z Baylor University v Texasu.

Když mají ženy vysokou hladinu estrogenu v krvi, nezvladatelné nutkání k přejídání se u nich neprojevuje. „Ale když je estrogenu málo, přejídání je najednou častější,“ tvrdí docent Xu.

Estrogen však lékaři ženám podávat nemůžou. Tedy ne běžně a jednoduše. Vyšší hladina estrogenu v krvi totiž souvisí s vyšším rizikem rakoviny prsu. Přejídání a nutkání k němu je také podle neurologů řízeno serotoninovým centrem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat