Pozor na novoroční hubnutí v páru: Muži shodí více a rychleji. Proč?

Psychologové tvrdí, že pro úspěch při naplňování předsevzetí je dobré, když člověk snažící se změnit své návyky a žít zdravěji zapojí do tohoto úsilí svůj protějšek a rodinu. Hubnout s lednicí plnou dobrot a lenivým protějškem na gauči je demotivující. Když se však rozhodnou hubnout a žít zdravěji oba partneři, nemají to snadné ženy. Muži mají totiž jiný typ metabolismu a naprostá většina z nich shodí nadbytečná kila rychleji než jejich partnerka. A shodí nakonec také větší počet kilogramů.

„Muži dodržují dietu lépe než ženy, mají silnější vůli, většinou spálí při cvičení více energie a hlavně mají jiný typ metabolismu, takže spalují efektivněji a více,“ tvrdí britští experti, které si najal obchodní řetězec Marks & Spencer. Ten na počátek tohoto roku připravil kampaň podporující hubnutí obou partnerů.

Experti přitom opírají svá tvrzení o výzkum u 1 850 dospělých obou pohlaví. Účastníci výzkumu shodně cvičili a drželi stejnou dietu. Celkově však muži zhubnuli více než ženy. A také rychleji. „Výsledky tohoto výzkumu dokazují, že muži jsou lepší jak při krátkodobém velmi intenzivním hubnutí, tak při dlouhodobém a méně výrazném shazování nadbytečných kilogramů,“ tvrdí autoři výzkumu z Velké Británie.

Mužům také většinou stačí začít jíst zdravěji a trochu více se pohybovat, výsledky se dostavují hned a jsou viditelnější než u žen.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat