Hudba, voda nebo objetí. Nečekaní pomocníci v boji proti stresu

Stres provází naše životy každý den. Těžko mu zcela zabráníme, a tak se musíme naučit chránit před jeho následky vlastní organismus.

Kteří pomocníci nám pomohou lépe zvládnout stres?

Šálek čaje

Jedna britská studie prokázala, že čeká-li vás stresující úkol, je dobré před jeho řešením vypít šálek černého čaje. Snižuje totiž hladinu stresového hormonu kortizolu.

Milování

Další důvod, proč si užívat častěji milování! Díky endorfinům a dalším hormonům, které se při něm vyplavují, zvládáme stres mnohem lépe.

Legrační video

Je prokázáno, že pokud si každou hodinu pustíte v práci nějaké vtipné krátké video (tedy pokud proti tomu nebude nic namítat váš nadřízený), budete nejen výkonnější, ale díky smíchu, který vyplavuje ty správné hormony, i odolnější proti pracovnímu stresu.

Hudba

A nemusí být nutně meditační. Pokud si při stresu pustíte nějakou svou oblíbenou skladbu, tolik mu nepodlehnete.

Objímání

Kolegy v práci asi těžko půjdete objímat, ale po příchodu domů se pořádně přitulte k partnerovi/partnerce/dětem/některému z rodičů a pořádně se obejměte! I to totiž stačí, aby se vám do těla začaly vyplavovat protistresové hormony.

Voda

Tedy ne na pití, ale na pozorování. Je prokázáno, že už samotná blízkost vody dokáže stres snižovat, takže pokud v práci koukáte z okna třeba na řeku, využijte toho. Také zvuk vody je velmi uklidňující – ten si můžete pustit do sluchátek. Uvidíte, že vám pomůže!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat