Praktická či designová podložka? Můžete mít obojí v jednom

09.03.2010 | Bydlení a design

Zvykli jsme si, více než tomu bylo v minulých letech, hledět na estetickou kvalitu věcí, kterými se obklopujeme. Pořiďme si do své kuchyně nápadité, designové, ale i praktické pomocníky.

Česká firma Tescoma například nabízí novinku, rozkládací dřevěnou podložku ONLINE. Podložka nabízí jednoduché řešení pro odložení horkých hrnců, pánví a pekáčů všech obvyklých velikostí i tvarů. To je umožněno díky postupnému otevírání tří článků podložky. Potřebné velikosti lze velmi snadno dosáhnout za použití jedné ruky. Podložka je navržena tak, aby v jednotlivých fázích rozložení co nejlépe odpovídala rozdílnému půdorysu a velikosti odloženého nádobí. Výrobek je zhotoven z odolného bambusového dřeva.

I u nás už totiž firmy pochopily, že nezáleží jen na tom, aby byl výrobek funkční, ale i na designu. Na frankfurtském veletrhu Ambiente 2010 byla Tescoma za rozkládací dřevěnou podložku ONLINE oceněna označením „Design Plus“, a to za kvalitu a nápaditý design. Výrobek z bambusového dřeva se prosadil v mezinárodní konkurenci, a stal se tak jedním z osmadvaceti nejpovedenějších výrobků z celého světa. Podložku z řady výrobků ONLINE, která se vyznačuje čistými, základními liniemi, přitom může mít doma každý – prodává se za doporučenou cenu 129 korun.

Variabilní rozkládací kuchyňské prkénko navrhl Petr Tesák, jeden z kmenových designérů firmy. A právě i to, že firma vsadila na práci mladého týmu návrhářů, je jedním z důvodů ohromného úspěchu Tescomy nejen v designových soutěžích, ale především na mezinárodním trhu. Už v roce 2001 založila firma ve svém sídle ve Zlíně Design centrum Tescoma. Moderní a technologicky perfektně vybavené středisko vlastního firemního vývoje dostalo výrobce kuchyňských výrobků například až do Národní galerie, kde loni Tescoma vystavovala své nejzdařilejší produkty.
Díky tomu, že se firma nebojí vsadit na svěží nápady, můžeme mít ve své kuchyni například odpeckovávač manga nebo kráječ ananasu.

Příště se můžete těšit na další tipy praktických a designových pomocníků do kuchyně.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat