Vlna jarních trendů aneb jak na ulici oslnit

05.03.2010 | Krása a móda

Je na čase zapátrat po nových kouscích, kterými jednoznačně oslníte v nadcházející jarní sezoně. Světová módní mola, diktující trendy, vychrlila množství neodolatelných novinek. Nechť jsou vám tedy inspirací k vytváření vlastního, osobitého a vytříbeného stylu, který nikdo jen tak nepřehlédne.

Opět je v kurzu safari

Začněme klasikou – jarním a letním měsícům již tradičně kralují kolekce inspirované cestovateli po tajemném a sluncem prozářeném černém kontinentu, dobrodružnými výlety na safari či romantickou cestou rozpálenou pouští. Vybírejte z množství oblíbených zvířecích motivů, které letos nápadně prokvetly neobvyklými barvami: oranžovou, fuchsiovou, tyrkysovou či blankytnou modří. Nové barevné tóny tyto vzory zjemňují a v kombinaci s tradičními zemitými odstíny působí žensky jako nikdy dřív.

Nezapomínejte na doplňky

Nosí se vzdušné šaty z lehkých materiálů, sexy šortky či kalhoty balonového střihu, krátké kabátky s pasovou linií zvýrazněnou pásky či vazačkami, slamáky s širokou krempou – to vše ženštější než nikdy dřív. A to nejen díky opět se prosazujícím aplikacím z korálků či blyštivým kovovým detailům.

Něžné volánky

Romantika je základním prvkem i dalšího z aktuálních trendů – nadýchané sukně, šaty či blůzky obsypané volánky všech rozměrů zkrátka nikdo nepřehlédne. Nejlépe se vyjímají vyvedené v něžných, pudrových tónech či opět oblíbené bílé. Aby ale něžností nebylo až příliš, postavili módní návrháři tento trend na výrazném kontrastu a doplnili křehce působící volány výraznými širokými pásky z kůže nebo masivními doplňky – řadami náramků ze dřeva, kovu či maxináhrdelníky. Kaskády kanýrků navíc objevíte netradičně i na doplňcích, třeba kabelkách či střevíčcích!

Polobotky, vesta a sako? I to patří do ženského šatníku

Jako ostrý kontrast s ženskostí volánků by mohl být chápán další výrazný jarní módní hit. Do ženského šatníku totiž opět významně pronikají mužské prvky – saka, kalhoty, košile klasického střihu, dokonce i polobotky jako vystřižené z pánského magazínu. To vše ale neobvykle zjemněno krajkami, šifonem, průsvitnými tylovými blůzkami či pastelovými odstíny, které nikoho nenechají na pochybách, že ani inspirace maskulinním světem neubírá nositelce nic z jejího sex-appealu a svůdné ženskosti. Klasický oblek, pojatý jako dámský kostým, můžete letos významně zkrátit,
ať už sáčku „ustřihnete“ rukávy, nebo jej doplníte sexy šortkami. Můžete si být jisty, že sklidíte zasloužený obdiv nejen od opačného pohlaví.

In jsou třásně a zvířecí ohony

Trendům nadcházejícího prosluněného období vévodí také výrazné zdobné prvky, především střapce a třásně. Nesmějí chybět na módní brašně či kabelce, jejich řady zdobí i odlehčené jarní kozačky, sahající k linii kotníků, případně rozevlávající lemy prodloužených úpletových topů a šatovek.
V kampani Louise Vuittona zase narazíte na extravagantní maxipřívěsky z pravých kožešin. Ohony zvířat ale můžete s klidným srdcem přenechat marnivé smetánce, parádu uděláte i s mnohem méně avantgardními kousky, třeba zvonivými kovovými přívěsky z řetízků nebo maxistřapci.
Zkrátka je to na vás. Ať už si z pestré palety čerstvé návrhářské inspirace vyberete cokoliv, se špetkou vlastní tvůrčí invence a citlivým přístupem ke kombinaci jistě dosáhnete na osobitý a výjimečný styl, hodný dokonalých módních odbornic. Hezké jaro!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat