4 afrodiziakální recepty: Nuda v ložnici je minulostí!

Nuda v ložnici se vám určitě vyhne, pokud se inspirujete našimi recepty pro povzbuzení libida. Nebojte, nejde o žádné drahé suroviny, všechny bez problémů seženete ve vašem obchodě a rozhodně vaši peněženku nezruinují.

Artyčoky s česnekovou majonézou

Čerstvé artyčoky bychom neměli skladovat moc dlouho, doporučuje se maximálně dva tři dny a uvařené hned jíst. Nejsou potom ani dobré. (Recept na 4  porce)

Celkový čas: 55 min
* Čas přípravy: 15 min
* Čas vaření: 40 min

Suroviny:
* 4 artyčoky
* sůl
* 1 chemicky neošetřovaný citron

Na česnekovou majonézu:
* 3–4 stroužky česneku
* 2 vaječné žloutky (M)
* sůl, pepř
* šťáva z 1/2 citronu
* 125 ml rostlinného oleje
* 50 g nízkotučného jogurtu
* 2 polévkové lžíce chilli omáčky
* 50 g sušených cranberries

Postup:
1.
Omyjte artyčoky a odřízněte stvol. Přiveďte k varu velké množství osolené vody. Omyjte citron a nakrájejte ho na plátky. Do vařící vody přidejte artyčoky a citron. Vařte zakryté zhruba 30–40 minut.
2. Oloupejte česnek. Ušlehejte žloutky se solí, pepřem a citronovou šťávou ve vysoké nádobě na šlehání. Po malých dávkách ručním mixérem všlehávejte rostlinný olej. Do směsi prolisujte česnek. Přidejte jogurt a chilli omáčku a zamíchejte. Znovu dochuťte. Nakrájejte cranberries a vmíchejte je do majonézy.    
3. Sběračkou vyjměte artyčoky z vařící vody a nechte je dobře okapat. Po jednom otrhávejte lístky a namáčejte je dužnatou částí do česnekové majonézy. Pouze dužnatá část je vhodná ke konzumaci. Po otrhání všech listů odkrojte středovou část artyčoku a snězte zbytek s česnekovou majonézou.

Fíkové crostini s brusinkovým smetanovým sýrem

Čerstvé chutnají hodně sladce a medově, jsou proto efektivním energetickým zdrojem, který zažene hlad až na neuvěřitelných několik hodin! (Recept na 4  porce)

Celkový čas: 20 min
* Čas přípravy: 20 min
* Čas vaření: 0 min

Suroviny:
* 1 bageta
* 2 čajové lžičky oleje
* 20 g kalifornských vlašských ořechů
* 150 g jemného smetanového sýra
* 2–3 polévkové lžíce mléka
* pepř
* 40 g sušených, sekaných brusinek
* 12 tenkých plátků parmské šunky
* 4 čerstvé fíky
* několik lístků rukoly a brusinek na ozdobu

Postup:
1.
Bagetu nařežte na 12 plátků. Potřete bagetu olejem a krátce opečte na nepřilnavé pánvi. Nechte okapat na kuchyňské utěrce.
2. Nasekejte nadrobno brusinky a vlašské ořechy. Rozetřete smetanový sýr s mlékem do hladka a ochuťte pepřem. Vmíchejte vlašské ořechy a brusinky.
3. Natřete smetanový sýr na plátky bagety a navrch dejte šunku. Omyjte fíky a nakrájejte je na silné plátky. Šunku ozdobte plátky fíků. Opláchněte rukolu, osušte ji a očistěte. Crostini ozdobte několika snítky rukoly a brusinkami.

Guacamole s opečenými krevetami

Recept na tradiční omáčku guacamole by neměl chybět ve vašem repertoáru. Hodí se jak ke slaným mexickým chipsům, tak k pečivu nebo masu. (Recept na 4  porce)

Celkový čas: 25 min
* Čas přípravy: 20 min
* Čas vaření: 5 min

Suroviny:
* 1/2 malé červené chilli papričky
* 1 jarní cibulka
* 1 chemicky neošetřovaný citron
* 2 zralá avokáda
* 100 g nízkotučného jogurtu
* sůl, pepř
* 40 g sušených brusinek
* 4 obřích krevet (syrových, stažených, spařených)
* 2 čajové lžičky oleje

Postup:
1.
Očistěte chilli papričku, omyjte ji a najemno ji nasekejte. Očistěte jarní cibulku, omyjte ji a také ji nasekejte najemno. Omyjte limetku, nastrouhejte polovinu kůry a vymačkejte šťávu. Nasekejte vlašské ořechy.
2. Rozpulte avokádo, odstraňte pecku a z půlek vydlabejte dužinu. Avokádovou dužinu, limetkovou šťávu a jogurt rozmačkejte na jemné pyré. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte limetkovou kůru, chilli papričku, jarní cibulku a brusinky.
3. Omyjte obří krevety a nechte okapat. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a asi 2–3 minuty v něm krevety smažte.
4. Guacamole servírujte spolu s krevetami ve sklenicích.

Jahodový pohár

Jahody jsou snad nejoblíbenější přírodní afrodiziakum. Můžete je vhodit do sklenky šampaňského nebo z nich můžete připravit neodolatelný jahodový pohár. (Recept na 4  porce)

Celkový čas: 35 min
* Čas přípravy: 15 min
* Čas vaření: 20 min – marinování

Suroviny:
* 500 g jahod
* 1 chemicky neošetřená limetka
* 1/2 vanilkového lusku
* 100 g sušených brusinek
* 1/2 čajové lžičky drcených bobulí růžového pepře
* špetka soli
* 20 g sněhových pusinek (již hotových)

Postup:
1.
Omyjte jahody, očistěte je a v závislosti na jejich velikosti je rozkrájejte na půlky nebo čtvrtky. 
2. Omyjte limetku a kůru nastrouhejte. Z jedné poloviny limetky vymačkejte šťávu. Rozpulte podélně vanilkový lusk a vyškrábejte dužinu.
3. Smíchejte jahody s limetkovou kůrou, šťávou, vanilkou, brusinkami, bobulemi růžového pepře a špetkou soli. Zakryjte a nechte marinovat na chladném místě zhruba 15–20 minut.
4. Jahody narovnejte do sklenic. Rozlomte sněhové pusinky a dle vlastní chuti je přidejte k jahodám.

Tip pro čerstvé brusinky: Místo sušených brusinek můžete v období od září do ledna použít čerstvé brusinky. Ohřívejte tedy v hrnci 3–4 minuty za stálého míchání 125 g čerstvých brusinek s 1 čajovou lžičkou vody a 2 polévkovými lžícemi cukru. Před marinováním nechte vychladit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 v roce 2025 přináší pro Berany zajímavou kombinaci výzev a příležitostí. Tento čas může být velmi dynamický, proto se připravte na nečekané změny.Začátek týdne může přinést určité napětí na pracovišti, zejména po... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat