Které rostliny vám doma nejlépe vyčistí vzduch? Víme to!

Že jsou rostliny pro život naprosto klíčové, protože nám dodávají kyslík, vědí už děti na základní škole. Ale některé dokáží i něco navíc. Třeba zbavovat vzduch nebezpečných chemikálií. Které to jsou?

Pokud přemýšlíte, jakou rostlinu si pořídit do bytu či kanceláře, máme pro vás 7 tipů. Tyhle květinky jsou nejen krásné na pohled a snadné na pěstování, ale navíc prospěšné našemu zdraví!

1. Aloe vera

Nejenže má léčivé účinky (její gel je například první pomocí při lehčích popáleninách, drobných oděrkách nebo spálení od sluníčka), ale navíc umí ze vzduchu odstraňovat formaldehyd.

2. Areka (nebo také areková palma)

Tuhle elegantní palmu si mnozí jistě pamatují z dětství, patří totiž k vůbec nejoblíbenějším palmám, které se pěstují v interiérech. Aby také ne – v čištění vzduchu je prostě přeborníkem!

3. Pepřinec

Další z tradičních pokojových rostlin (někteří z nás si ji jistě vybaví z parapetů ve škole). Tahle nenápadná a naprosto nenáročná rostlinka produkuje množství kyslíku a navíc čistí vzduch od formaldehydu a dalších toxinů.

4. Ledviník

Pod tímto zvláštním názvem se ukrývá běžný druh kapradiny, který můžete bez námahy pěstovat kdekoli v bytě. Kromě krásných listů se vám odmění i čištěním a zvlhčováním vzduchu.

5. Aglaonema

Tahle velmi elegantní rostlina mate vzhledem – její dokonalé listy s jasnou kresbou totiž mnohdy působí, jako by byly umělé. Ale naštěstí nejsou! Jinak by totiž nemohly čistit vzduch vychytáváním chemikálií, jako je formaldehyd nebo benzen.

6. Dracena (neboli dračinec)

V poslední době ji najdete prakticky v každém květinářství (a v každé druhé domácnosti). Je velmi nenáročná na pěstování a navíc dokáže čistit vzduch jako málokterá rostlina.

7. Fíkus

A ještě jedna stálice českých domácností. Také fíkusy se vám za péči odvděčí čistým a zdravým vzduchem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat