5krát olivový olej: Zázrak, který oceníte nejen při vaření!

Olivový olej je stálicí kuchyně ve většině českých domácností. Má nejen úžasnou chuť, ale prospívá i našemu zdraví. Kromě toho jej ale můžete využít nejen při vaření!

Kde a kdy se vám olivový olej bude ještě hodit?

1. Na uchování čerstvých bylinek

Zbyly vám bylinky, ale nechcete je sušit, protože je do jídla používáte raději čerstvé? Pak je zkuste naložit do oleje! Ale ne tak, aby se vám v něm vymáčely všechny chutě – vezměte tvořítka na led, natrhejte/nakrájejte do nich bylinky, zalijte olivovým olejem a dejte zamrazit.

2. Na výživnou masku na vlasy

Olivový olej má všechny správné ingredience, které vašim vlasům zajistí zdraví, krásu a lesk. A tak toho využijte! Olej pěkně vetřete do vlasů a nechejte nějakou dobu působit. Masku můžete ještě trochu vylepšit – smíchejte 2 lžíce oleje s vaječným žloutkem, naneste na vlasy a nechejte 15 minut působit.

3. Na vyleštění dřevěného nábytku

Máte-li dřevěný nábytek (myšleno z masivu), olivový olej mu dodá úžasný lesk a navíc vytvoří na povrchu ochrannou vrstvičku.

4. Na dokonalou koupel

Přidejte 4 polévkové lžíce olivového oleje do vany a vyčarujte si koupel, která vám krásně zvláční pokožku celého těla.

5. Na praní štětců

Tedy těch, které používáte při líčení. Mýdlo si totiž často nedokáže poradit se všemi typy líčidel, je třeba přidat i olej. A ten olivový je tím pravým. Smíchejte 1 díl oleje a dva díly antibakteriálního mýdla – získáte směs, která zajistí vašim štětcům dokonalou čistotu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat