Tyhle věci do myčky nikdy nedávejte

Myčka nádobí je skvělým pomocníkem, ovšem některé kousky kuchyňského vybavení v ní nemusejí přežít bez úhony. Co do myčky nepatří?

Lahve s úzkým hrdlem

Do takových lahví nemá proud vody šanci proniknout, a tak se může stát, že lahev z myčky vyndáte zrovna tak špinavou, jako jste ji do myčky umístili. Na lahve prostě budete muset použít staré dobré metody.

Ručně malovaný porcelán

Malovaný servis po babičce se v myčce může proměnit v bílé nádobí bez kouzla (a špetky vzoru). A to by byla nesmírná škoda!

Dřevěné nádobí

Dlouhý pobyt ve vodě v kombinaci s čisticím prostředkem dřevěnému nádobí rozhodně nesvědčí. Může naopak zapříčinit popraskání dřeva a jeho vysoušení.

Lis na česnek

Lis se zbytky česneku (zvláště těmi přischlými) je pro myčku až příliš velká výzva. Stejně byste jej pak museli mýt ručně, tak to udělejte rovnou.

Plastové misky od potravin

Pokud například používáte misky od margarínů apod. ještě dále, myjte je v ruce. Tenký plast, ze kterého jsou tyto obaly vyrobeny, většinou nezvládne vysoké teploty v myčce.

Křehké vinné sklenky (a křišťál)

Proud vody by mohl tenké a křehké sklo snadno rozbít. Což by byla škoda, nemluvě o střepech v myčce, které mohou znamenat malou pohromu.

Sklenice s etiketami

Například sklenice od kupovaných nakládaných okurek může v myčce způsobit pěknou neplechu. Tedy ne snad ona „zavařovačka“ samotná, ale etiketa, která je na ní přilepená. Nálepky vždy před mytím odstraňte – mohly by ucpat odtok myčky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat