5 chyb, kterých se dopouštíte ve svých ložnicích

Vaše ložnice je něco jako svatyně – je to místo, kde si odpočine vaše tělo i mysl, místo, kde si čtete ty nejlepší knihy, místo, kde se mazlíte s nejdražší polovičkou, kde se chumláte, když je venku hluboko pod nulou. Proto by měla být vyladěna do dokonalosti. Podívejte se, jaké chyby nejčastěji lidé při zařizování svých ložnic dělají a jak je co nejrychleji odstranit.

Chyba číslo 1: Příliš mnoho polštářů

Ano, my tomu rozumíme, hromada polštářů vypadá na posteli prostě efektně a trendy, ale pokud před spaním musíte polovinu polštářů dát na zem, abyste se vůbec na postel vešli, není to dvakrát praktické. Mějte na posteli jen polštáře, na kterých spíte, uvidíte, jak se vám bude snadněji uléhat. Místo zbytečných polštářů si pořiďte přehoz, který každé ráno přes postel přehodíte, ložnice tak získá na zajímavosti a vy budete mít další vrstvu, když vám bude během chladných nocí zima.

1. Mačkaný přehoz na postel, H&M, 1499 Kč,
2. Odkládací stolek, JYSK, 450 Kč,
3. Kniha Zdravý spánek, KOSMAS, 299 Kč,
4. Pléd na postel, IKEA, 499 Kč,
5. Pracovní lampa, IKEA, 399 Kč,
6. Jídelní židle, IKEA, 1490 Kč

Chyba číslo 2: Mekka elektroniky

Do ložnice byste měli chodit primárně spát. Samozřejmě, že v bytě velikosti 2+kk asi nebude místo na samostatnou pracovnu, přesto se mějte při zařizování ložnice s pracovnou v jednom na pozoru. Pokud se chcete vyspat dorůžova, nechte všechnu elektroniku za dveřmi ložnice. Potřebujete-li pracovní místo, pokuste se ho vměstnat do obývacího pokoje a rozhodně si do ložnice nepořizujte televizi. Záření, které z elektroniky sálá, dobrému spánku nepřispívá. Že si nedokážete představit usínání bez seriálu? Zkuste se na něj dívat v obýváku a do postele jen uléhejte ke spánku, případně si před spaním čtěte, budete se divit, jak rychle se zkvalitní váš spánek.

Chyba číslo 3: Všechen nábytek z jedné série

Samozřejmě, že nejjednodušší způsob, jak si vkusně zařídit byt, je vsadit na nábytek z jedné série. Ale vaše ložnice by měla mít ducha. Vytvořte si prostředí, ve kterém se budete cítit opravdu komfortně, ne sterilně. Co třeba místo nočního stolku perfektně ladícího k vaší posteli postavit starou zrenovovanou židli? Nebojte se kombinovat moderní a vintage prvky. Krásné vzpomínky, které ve vás některé předměty vyvolají, vám s usínáním pomohou.

Chyba číslo 4: Ostré osvětlení

Je vaše ložnice příliš tmavá, takže potřebujete silné osvětlení? Varianta tmavého nábytku a stěn se při vybavování ložnice nabízí, ale rozhodně neplatí úměra  - čím víc tmy, tím lepší spánek. Natřete stěny světlou barvou a nechte do své ložnice každé ráno proniknout denní světlo. Nebudete se při vstávání tolik trápit. A na večer bude stačit jen tlumený lustr a lampičky u nočního stolku.

Chyba číslo 5: Přeplněné police

V ložnici si musí vydatně odpočinout nejen vaše tělo, ale i mysl. A ta si nikdy neodpočine, pokud bude všude kolem velké množství rušivých předmětů. Pořiďte si praktické komody a skříně, do kterých vše schováte a prostor bude působit organizovaným a uklizeným dojmem. Police plné knih a lapačů prachu vám při odpočinku rozhodně nepomohou.

Jak vypadá vaše ložnice? Řídíte se těmito pravidly při zařizování?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat