Použití barev v bytě. Tyhle zlepší vaši náladu

Obklopte se barvami. Barvy působí na psychiku a vaše smysly. Která z nich podpoří vaši dobrou náladu nebo zdravý spánek? Někdy stačí i malé detaily v odpovídajícím odstínu – a je z vás doslova jiný člověk. Nabídněte si…

Výzkumy ukazují, že zda na barvu reagujeme pozitivně, nebo negativně, souvisí i se zkušenostmi. Kdo jako malé dítě nesnášel nějaký úbor například v černé, bude mu tato barva připadat odporná. Barvy jdou zkrátka ruku v ruce s pocity, nicméně u některých základních je význam daný. Čím byste se právě teď měli obklopit?

Zářivě žlutá zahání chmury

Pro dobrou náladu není lepší barvy než zářivě žlutá. Okamžitě rozjasní všední den a přivede vaši mysl k úžasným myšlenkám.

Oranžová pro vitalitu

Považuje se za barvu síly, probouzí, aktivizuje i rozrušuje. Proto pokud jí rozjasníte domácnost, mějte na paměti, že například v ložnici by jí mělo být jen nepatrně. Ale třeba takové veselé prostírání nebo květiny v této barvě urychlí čekání na jaro snad ve vteřině.

Červená jako symbol erotiky i energie

Dodává energii, působí dynamicky a smyslně. Je dokázáno, že když si na sebe oblečete něco v červené, zrychlí se vám tep a připadáte si svůdně. Krev i myšlenky rozproudí například polštáře v rudé nebo saténové povlečení v témž odstínu. Dovolte si chovat se nespoutaně!

Zelená alias nové začátky

Harmonizuje, symbolizuje růst, životnost a čerstvost. Pokud dominuje vaší domácnosti, harmonizuje mysl a dodává klid. Drtivá většina lidí se v ní cítí dobře. Třeba k nim patříte i vy. Jen ji zkuste.

Modrá na deprese

Uvolňuje a podporuje zdravý spánek (takže příště zvolte modré ložní prádlo). Její světlejší odstíny patří k aktivnějším záležitostem, které povzbuzují a působí vesele. Vyloženě zářivě modrá vás dostane do dobré nálady dříve, než řeknete švec.

Růžová pro podporu lásky

Doma je málo lásky? Partner působí chladně? Zvolte doplňky v růžové. Ta otevírá srdce a prý i hýbá myslí směrem k něžnostem.

Bílá

O bílé se říká, že vytváří jasno. V místnostech i myšlenkách. Hodí se tedy pro všechny příležitosti a záležitosti, do kterých potřebujete vnést trochu toho „světla“. Zamyslete se nad novými závěsy, ubrusy, polštáři nebo třeba lucernami v čisté bílé. Váš domov chytne druhý dech.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat