5 věcí, které do toalety nepatří

Používáte toaletu jako takový druhý odpadkový koš ve své domácnosti? Pak zpozorněte. Některé věci do záchodové mísy totiž rozhodně nepatří! Mohou nejen zapříčinit ucpání odpadních trubek, ale také mají negativní dopad na životní prostředí.

Takže které věci už napříště do toalety nevhazujte?

Vlhčené ubrousky

Dětské vlhčené ubrousky jsou takovou malou noční můrou každého instalatéra. Však také stojí za spoustou případů ucpaného či jinak poškozeného odpadního potrubí. Ačkoli se může zdát, že jsou vlastně podobné toaletnímu papíru či papírovým kapesníčkům, není tomu tak. Mnohem hůře se rozkládají, a když se zachytí v potrubí, je na problém zaděláno. Vlhčené ubrousky zkrátka patří do koše.

Prezervativy

Pamatujte, že prezervativy jsou vyrobené z latexu, tedy materiálu, který se v přírodě nerozkládá. A do toaletní mísy tedy kondomy v žádném případě (jako jakýkoli jiný plast) nepatří.

Vlasy

Čistíte kartáč a přemýšlíte, kam s hrstí vlasů, jež se skrývaly mezi jeho štětinami? Odpověď zní – do odpadkového koše. Rozhodně ne do záchodové mísy. Vlasy se totiž také nijak snadno nerozkládají, a co víc, mají tendenci se v potrubí zachytávat a nabalovat na sebe další nečistoty. A ucpaný odpad je na světě!

Chemikálie a léky

Zatímco čisticí prostředky určené pro mytí toalety či nádobí jsou uzpůsobeny faktu, že skončí v odpadních trubkách, a čistírny si s nimi dokáží poradit, u dalších chemikálií už to tak jednoduché není. Ty totiž mohou nadělat pěknou paseku.

Týká se to i léků – nevypotřebovaná léčiva vracejte zpět do lékárny, nikdy je nevhazujte do záchodu! Je prokázáno, že například antibiotika, hormonální antikoncepce, ale i některé léky na bolest a další léčiva negativně ovlivňují životní prostředí.

Kočkolit

Kam s nadělením, které zanechal v bedýnce váš kočičí miláček? Určitě ne do toalety. Kočkolit má totiž silné absorpční schopnosti, navíc „hrudkuje“, takže odpadní trubky dokáže velmi spolehlivě ucpat. Obsahuje také často písek, což je další spolehlivý „ucpavač“ odpadu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat