Tea tree olej: Zázrak, který oceníte i v domácnosti

O tom, že olej z čajovníku (neboli tea tree oil) má ve vztahu k našemu zdraví spoustu předností, už nikdo nejspíš nepochybuje. Pomůže s nejrůznějšími kožními nemocemi, zatočí s lupy, uvolní ucpaný nos… Ale věděli jste, že tento olejíček je rovněž skvělým pomocníkem v domácnosti?

Ve kterých situacích tea tree olej oceníte?

1. Svěží a čisté prádlo

Posuňte praní prádla o nějaký ten level výš – ke svému pracímu prostředku přidejte 3 kapky tea tree oleje. Důvod? Olejíček zbaví prádlo nepříjemných pachů a ještě ho krásně vydezinfikuje (především bakterie a nejrůznější plísně nejsou z oleje z čajovníku nadšené).

2. Čistý vzduch

Občas se v domácnosti uvolňují do vzduchu nejrůznější chemikálie, ve vzduchu kolují viry, bakterie či plísně. Přemýšlíte o efektivní a levné „čističce vzduchu“? Pak jste v tea tree oleji našli skvělého spojence. Vezměte klasickou aromalampu a několik kapek oleje do ní nakapejte. Kromě toho, že se vzduch v bytě krásně pročistí, se budete i lépe cítit. Čajovníkový olej totiž odstraňuje úzkost podporuje kvalitní spánek.

3. Univerzální dezinfekce

Hledáte dezinfekci, která by do vaší domácnosti nezanesla jedovaté chemikálie? Ano, hádáte správně, pomůže tea tree oil. Vezměte 2 šálky horké vody, smíchejte s polovinou šálku octa a přidejte 10 kapek olejíčku. Získáte dokonalý čistič. Jen ho nepoužívejte na povrchy, jako je například mramor, jimž by mohl ocet ublížit.

4. Dezinfekce sportovního náčiní

Cvičíte či posilujete v pohodlí domova? I když činky, rotoped či pěnovou podložku používáte jen vy sami, není od věci je jednou za čas pořádně očistit. Postupujte jako v předchozím bodě, ale vynechejte ocet a k oleji z čajovníku přidejte pár kapek eukalyptového olejíčku. Směsí ošetřujte sportovní náčiní pravidelně.

5. Vana jako nová

Trápí vás vana či umyvadlo s vodním kamenem a nejrůznějšími nevzhlednými usazeninami? Smíchejte 3/4 šálku sody s 1/4 šálku tekutého mýdla a 1 lžící vody. Přidejte 15 kapek tea tree oleje a trochu octa. Pokud touto směsí vydrhnete vanu, bude zase jako nová! A co víc, díky tea tree oleji nemají šanci ani nejrůznější plísně, které v koupelnách často přebývají.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat