Zahradničení vám zlepší náladu i stmelí rodinu

Máte zahrádku, balkon, terasu nebo třeba jen kousek trávníku před domem? Pak toho pořádně využijte! Zdá se totiž, že zahradničení nám úžasně prospívá. Jak?

Práce s rostlinami a zeminou totiž spolehlivě…

…zajistí dobrou náladu.

Stres v práci, náročný den, problémy doma? Pak oblékněte rukavice, vezměte nářadí a pěkně se ponořte do sázení, setí, okopávání, pletí či opečovávání rostlinek. Nejenže je to skvělý relax, ale navíc uvidíte téměř okamžitě výsledky své práce. A to vám během chvilky vykouzlí úsměv na rtech.

…podpoří snahy o hubnutí.

Práce na zahradě se dá přirovnat cvičení. Nejenže se pohybujete, ale také nemáte čas přemýšlet o tom, co byste kde snědli, a tak do sebe neládujete přebytečné kalorie (zahrada nás většinou tak pohltí, že na nějaké mlsání nemáme pomyšlení).

…ušetří rodinné finance.

Ovoce a zelenina či bylinky dokáží pořádně zatížit rozpočet, tedy pokud je kupujete v supermarketu. Ale když si je vypěstujete sami na zahradě, nejenže je získáte v úžasné kvalitě, ale ještě za ně nebudete muset utrácet. A ten pocit, když si můžete plod přímo utrhnout z vlastní rostlinky, to vám žádný obchodník neposkytne!

…zajistí přátele.

Jak se zdá, zahrada a spol. je tématem, které ve společnosti sbližuje. I lidé, kteří by si jinak neměli mnoho co říci, se stanou – byť na chvíli – skvělými přáteli, jakmile zjistí, že je pojí láska k pěstování rostlin. Výměna zkušeností, tipů, rad, ale třeba i semen nebo sazeniček, to vše dokáže prolomit ledy.

…stmelí celou rodinu.

Práce na zahradě (terase, balkóně) je způsobem, jak může trávit volný čas celá rodina. Na děti má zahradničení také dobrý vliv – jsou na čerstvém vzduchu, mají dobrý pocit z toho, že pomáhají, pokud si ovoce či zeleninu „samy“ vypěstují, budou ochotnější je konzumovat. Nad záhonky či květináči proberete spoustu témat, na která by jinak nepřišla řeč. Zkrátka nakupte zahradnické náčiní pro děti!

…zajistí zdraví i krásu.

Nejenže pobyt na čerstvém vzduchu spojený s pohybem prospívá našemu zdraví, ale podpoří i naši krásu. Budeme mít zdravou barvu, vytrénovanou postavu, lehké opálení (nezapomeňte se chránit krémy s UV faktorem), dostatek vitaminu D…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat