Rozbitá lednice. Které potraviny přežijí a které už raději vyhodit

Náhle vám chladnička vypověděla službu? A co hůř, opravář se na ni přijde podívat až za tři dny! Určitě s obavami přemýšlíte o osudu masa, který by výpadkem spotřebiče mohl být zpečetěn. Ale kdepak. Voda, sůl a olej udrží vaše zásoby v kondici!

To jsme celí my. Jakmile nás zradí technika a domácí spotřebiče, už propadáme čirému zoufalství, protože si v takových situacích mnohdy nedokážeme poradit. Přitom stačí pár triků a potravinová krize je zažehnána! Jak to dělávaly naše babičky, které ledničku vůbec neměly?

Jak uchovat máslo

Máslo úplně v pohodě vydrží napěchované v porcelánovém hrnku, který bude potopený ve studené vodě. Vodu je samozřejmě potřeba často měnit, aby se máslo chránilo před teplem a vzduchem, ale i světlem.

Jak uchovat syrové maso

O zdraví syrového masa, které jste měli připravené na večeři, se nemusíte obávat, pokud ho zalijete olejem a dáte někam do chladu. Můžete ho také posypat solí, nahrubo nakrájenou cibulí, vložit do hrnce, přikrýt pokličkou a uskladnit ve sklepě. Další alternativou je utěrka namočená v octové vodě, dobře vyždímaná. Do ní maso zabalte a šup s ním na nejchladnější místo, které máte k dispozici.

Jak uchovat vařené maso

Zbyly vám dvě porce od oběda a ve vzduchu létá otázka „co s nimi“. Přece se to nevyhodí! Správně, není to nutné. Uchováte ho, když bude bez šťávy a na povrchu hodně potřené tukem. Tak předejdete oschnutí, a pokud mu dopřejete chlad, i druhý den si na něm pochutnáte.

Jak uchovat uzené maso

Máte spíž či komoru? Pak jste zachráněni. Uzené tam jednoduše zavěste. V temnu a suchu si nemá nač stěžovat a klidně tam vyčká, než bude vaše lednice opět v provozu.

Jak uchovat pečené maso

Taková výborná pečeně a teď by se měla zkazit? To přece nejde. Zabalte ji do mastného papíru, obzvlášť vhodný je třeba od másla. „Balíček“ nechte ve spíži, však na něj brzy přijde chuť i řada.

Jak uchovat uzeniny

Uzeninám bude nejlépe, pokud je ubytujete v chladné a vzdušné spíži. Ovšem pozor – neměly by se vzájemně dotýkat. Načatý salám potřete na odkrojené ploše trochou sádla, popřípadě řez poprašte moukou.

Jak uchovat slaninu

Kdyby se oprava ledničky trochu protáhla, což se klidně může stát, slaninu zachováte dokonce i na delší dobu v patentních sklenicích. Jen je třeba hodinové sterilování při teplotě 100 stupňů Celsia. Takhle jí žádné nebezpečí nehrozí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat