Rostliny, které vytvářejí pozitivní energii. Tyhle byste měli mít

Býváte nervózní a ve stresu? Vsaďte na jasmín. Pokud bojujete s nespavostí, pomůže rozmarýn. Jestli si ovšem toužíte přičarovat dávku štěstí či energie, osvědčí se pro změnu aloe vera, nebo orchidej!

Rostliny nemusejí mít jen dekorativní funkci, i když k tomuto účelu se jistě používají nejčastěji. Existují totiž i takové, které zlepší tok energie, vyčistí vzduch a navodí pocit klidu a relaxace. Tím vám sníží hladinu stresu, posílí zdraví a ještě vykouzlí úsměv na tváři! Co byste si domů určitě měli pořídit?

Bazalka posvátná, voňavá čistička ovzduší

Tento druh bazalky, jejíž botanický název zní Ocinum sanctum, pochází z Indie a je nedílnou součástí ájurvédské medicíny. Čistí vzduch, přitahuje pozitivní vibrace, absorbuje nebezpečné plyny z prostředí a kyslík vydává až 20 hodin denně – jako jedna z mála. Má také antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Zmínit musíme i to, že působí jako silný antioxidant. Vychutnáte si svůj duchovní léčebný doušek?

Rozmarýn, kouzelné antidepresivum

Rodové latinské jméno Rosmarinus se dá volně přeložit jako mořská rosa. Tato půvabná bylinka tedy vnese do vašeho domova atmosféru slunného Středomoří! Kromě toho eliminuje škodlivé toxiny, čímž podporuje tělesnou i duševní rovnováhu, léčí úzkost a zlepšuje paměť. Snadno si poradí také s nespavostí či únavou.

Aloe vera, nositel optimismu

Aloe pravá je jako léčivá rostlina využívána již tisíce let, její původ však dodnes není s jistotou znám. Jednoho dne se zkrátka záhadně objevila a našla uplatnění v lékařství, léčitelství i kosmetice. Proč ji mít ve své blízkosti? Aloe přináší pozitivní energii, štěstí a klid. Spolehlivě ničí negativní vibrace, pomáhá při léčbě infekcí a kožních onemocnění.

Orchidej, energetická vzpruha

První orchidej se sice do Evropy přivezla roku 1698, ovšem tato květina s léčebnými schopnostmi se používala stovky let před tím. Staří Řekové v orchideji viděli prostředek na plodnost, tradiční čínské učení feng-šuej zase věří, že dokáže zlepšit energii i život těch, kteří ji mají poblíž. Její příjemná vůně uklidňuje mysl a odhání chmury. V noci uvolňuje kyslík, takže nejvhodnější stanoviště je určitě ložnice.

Jasmín, relaxační terapie

Je libo trochu romantiky? Může být, tajemně vonící jasmín vám ji milerád zajistí! Navíc uklidní vaši rozbouřenou mysl, uleví při stresu, hněvu i fyzické bolesti. Má silné afrodiziakální schopnosti, stimuluje smysly, posiluje vztahy, přináší pozitivní energii a dobrou náladu. Také nesmírně podporuje energii srdce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat