Voda, ocet a citron zbaví váš domov otravných much

Nesnášíte mouchy, ale chemické přípravky proti nim snad ještě víc? I tahle „patová“ situace má jednoduché řešení. Účinné odpuzovače si totiž vyrobíte vlastními silami z věcí, které máte po ruce. Za hubičku i pár minut!

Moucha není jen obtížný hmyz a narušitel klidu, ale také zdravotní hrozba. Přenáší bakterie pocházející ze zkažené stravy, kontejnerů i fekálií, které se jejím prostřednictvím snadno dostanou do vašeho jídla, nebo přímo na pokožku. Už jen ta představa na klidu rozhodně nepřidá! Jak otravné přenašeče chorob vyhnat ze svého domova – bez použití chemie? Existuje pár osvědčených triků…

Sáček a voda aneb Za málo peněz hodně muziky

Vše, co potřebujete, je průhledný igelitový sáček a trocha vody. Naplňte ho do poloviny a vyrobený „balonek“ zavěste do vstupních dveří, nebo často otevíraných oken. Uvidíte, že kolem této nástrahy moc hmyzu létat nebude. Na takovou „dekoraci“ vás zrovna neužije? Jsou i jiné a nenápadnější možnosti.

Lapač z jablečného octa jako past

Drastičtější řešení? Zoufalá situace si přece žádá zoufalé činy! Ohřejte půl šálku jablečného octa a přelijte do vyšší skleněné nádoby. Místo víčka použijte obyčejný trychtýř a past umístěte na strategické místo. Mouchy do ní s vidinou občerstvení sice nalétají, ale ven už se nedostanou.

Citronový odpuzovač. S hřebíčkem!

Mouchám citron příliš nevoní, čehož můžete perfektně využít ve svůj prospěch. Rozpulte dva citrony na poloviny a napíchejte do nich 12 hřebíčků. Voňavé „odháněče“ pak nechte položené dužinou vzhůru kdekoli uznáte za vhodné, a radujte se z toho, že od nezvaných návštěvníků máte pokoj!

Eukalyptové proužky jako mocná zbraň

Další aroma, jež na dvoukřídlé nepřátele nepůsobí právě příznivě, je svěží eukalyptus. Nastříhejte tenké pruhy látky a pokapejte je hojným množstvím čistého esenciálního oleje. Kam s nimi? Nejlépe na okna či ke dveřím.

Ničitel much i osvěžovač v jednom. Proč vlastně ne?

Když už jsme u těch esenciálních olejů, dají se využít na výrobu spreje proti mouchám. V tomto případě se jedná o olej s vůní citronové trávy. Bohatě postačí deset kapek v kombinaci s horkou vodou. Zbraní pak můžete postříkat rámy oken, nebo s ní mířit přímo na hmyz. Co nevidět vezmou nohy i křídla na ramena!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat