Koupelna bez poskvrnky. Tyhle triky vám usnadní úklid

Koupelna patří k nejvytíženějším místnostem bytu či domu. A tak není divu, že už po pár dnech nepřipomíná onu nablýskanou místnost, kterou byla, když jste ji uklidili. Navíc se v ní díky vlhku a teplu daří nejrůznějším mikrobům a plísním, o vodním kameni ani nemluvě.

Také vás neustálé drhnutí koupelny připravuje o drahocenný čas a zbytky energie? Nezoufejte a pomozte si následujícími triky!

Sprcha jako nová

Hlavice sprchy si zaslouží pravidelnou očistu nejen zvenku, ale i zevnitř, kde se usazuje vodní kámen a bydlí nejrůznější mikroorganismy. Jak na to? Nemusíte sprchu rozdělávat, prostě na hlavici upevněte igelitový pytlík naplněný octem. Nechte dvě hodinky působit a poté sprchu propláchněte.

Ach, ty kapičky!

Také se vám na dveřích sprchového koutu usazují kapičky, jež po zaschnutí nejen vytvářejí nevzhledné mapy, ale navíc nahrávají usazování vodního kamene, takže není nijak snadné je umýt? Ideální je samozřejmě sprchový kout po každém použití vysušit, ale ruku na srdce – tak poctiví jsme málokdy (navíc většinou nemáme čas). Pomozte si tím, že dveře sprchy nastříkáte přípravkem odpuzujícím vodu. Kapičky se pak na nich nebudou usazovat.

Vzpruha pro závěs

Pokud máte sprchový kout krytý závěsem, jistě víte, jak rychle se na něm začne objevovat plíseň a další nečistoty. Jistě, můžete vzít houbičku či kartáček a závěs začít drhnout, ale mnohem snazší, rychlejší a pohodlnější je prostě ho sundat, „hodit“ do pračky, přidat ocet a dopřát závěsu pořádnou dezinfikující koupel.

Lesk pro kohoutky

Máte chromované kohoutky? Pak jistě bojujete s usazeninami a vodním kamenem, jež jsou na lesklém povrchu dokonale vidět. Nemusíte běžet do obchodu pro chemii – stačí, když otevřete lednici, vyndáte citron, rozpůlíte jej a chromovaní povrchy s ním potřete. A je po usazeninách!

Bělostné spáry

Kachlíčky v koupelně sice vypadají skvěle, ovšem drhnutí spár, ve kterých se daří plísním a mikrobům, to už taková zábava není. Zatímco některé (vyzkoušené a fungující) babské rady radí pastu ze sody, jiné doporučují čistit spáry peroxidem. Oba způsoby zajistí bělostné spáry prakticky bez práce!

Zářící vana

Vanu i umyvadlo nejspíš myjete v celé koupelně nejčastěji. Však se také jedná o nejvytíženější předměty! Z domácích čisticích prostředků při úklidu vsaďte na ocet či sodu. Ostatně tyto pomocníky (oba najednou) oceníte i při pravidelném čištění odpadů. Jen pozor na poměrně prudkou reakci mezi oběma ingrediencemi.

Mimochodem, jistá babská rada říká, že pokud máte v umyvadle či ve vaně stopy po rzi, pak je vyčistíte tím, že na ně nanesete majonézu a poté vydrhnete kartáčkem.

Panelákový folklór

Spousta z nás, co žijí v paneláku, má jádro – tedy koupelnu a toaletu – z umakartu. Pokud byste se na stěny z tohoto materiálu podívali opravdu zblízka, zjistíte, kolik špíny a usazenin se na nich skrývá. Co teď? Prostě a jednoduše vezměte mop a tak, jako vytíráte podlahu, „vytřete“ i umakartové stěny. Použijte ideálně prostředek na mytí nádobí s odmašťovacími schopnostmi. Uvidíte, jak stěny prokouknou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat