Největší chyby při úklidu, které opakujeme stále dokola

Každý z nás se v rámci svých možností snaží udržovat svou domácnost co nejčistší. Jenže tohle úsilí si často sami sabotujeme nejrůznějšími chybami již při úklidu. Schválně, jestli se těch následujících nedopouštíte taky!

Univerzální hadřík

Otíráte hadříkem kuchyňský pult, pak se s ním přesunete na sporák, jídelní stůl, parapet na okně, následuje pracovní stůl a nakonec otřete třeba digestoř? Chyba. I když mezitím hadr propláchnete nebo použijete jiný čisticí prostředek, některých bakterií či jiných nečistot, jež hadr za svou „pouť“ zachytil, se nezbavíte. Naopak – vesele je roznášíte na další a další povrchy.

Oprašovač v akci

I když vám výrobce tvrdil, že péřová prachovka či oprašovač bezpečně „uzamkne“ každé zrníčko prachu, realita bývá přece jen jiná. Prachovky mají bohužel tendenci prach spíše distribuovat po okolí, navíc jej často jen smetou z police apod. na zem. Raději proto používejte vlhký hadřík mikrovlákna. Ten prach skutečně zachytí.

Špinavý vysavač

Většina z nás u vysavače pravidelně mění sáček či vysype a umyje nádobu, v níž se zachytává prach a nečistoty. Ale ruku na srdce, to je asi tak všechno. Bohužel to tak docela nestačí. Prach se totiž zachytává i na jiných částech vysavače, odkud jej pak pěkně roznášíme do okolí. Proto není od věci jednou za čas dostupné části vysavače otřít vlhkým hadříkem (samozřejmě až bude přístroj odpojený ze zásuvky), budete překvapeni, jak bude špinavý, a vyprášit či vyprat filtry.

Opomíjený dřez

Co uděláte, když domyjete nádobí? Propláchnete houbičku a opláchnete dřez? Ačkoli je to jistě lepší než nic, ne vždy to stačí. Dřez bychom totiž měli po každém použití také vydrhnout. Jinak se v něm usazují zbytky jídla a množí nejrůznější mikrobi, které v kuchyni nevídáme rádi. Jednou týdně pak vyčistěte i odpad dřezu. Většinou stačí nasypat do něj sodu a zalít octem, nechat působit a propláchnout.

Úklid od podlahy

Ačkoli české úsloví říká, že bychom měli vzít úklid pěkně od podlahy, ve skutečnosti je tomu přesně naopak. Začínat zametáním/vytíráním/vysáváním podlah a teprve pak se přesunout například k utírání prachu apod. je totiž poměrně rozšířená chyba. Během úklidu totiž na podlahu popadá další nános prachu a nečistot. A mohli bychom začít znovu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat