Svátky jako zátěžový test pro vaši kuchyň. Připravte ji ještě dnes

Také si kuchyň necháváte v rámci předvánočního úklidu až úplně na konec, protože je jasné, že se před svátky i během nich stane nejvytíženější místností vašeho bytu? Pak raději neponechávejte nic náhodě a kuchyň si na Vánoce postupně připravte. Alespoň pak nebudete muset dělat všechno najednou a nezaskočí vás při vyvařování a pečení žádná lapálie.

Co je dobré neopomenout?

Na ostří nože

Není nic horšího než porcovat svátečního kapra (či cokoli jiného) tupým nožem. A tak pěkně vyndejte všechny nože, co máte, připravte brousek či ocílku a pořádně je přiostřete. Všechno krájení vám pak půjde rychleji od ruky.

Trouba jako nová

Už se vaše trouba připravuje na příval cukroví? Pak ji připravte ještě víc a pořádně ji vydrhněte. Jistě, budete to dělat po svátcích znovu, ale alespoň zamezíte tomu, že vaše cukroví či vánočka „nasají“ pachy z připálených zbytků jídla a dalších nečistot.

Voňavý odpad

Nejspíš si nikdo nepřeje, aby zasedl ke sváteční večeři v aromatu páchnoucího odpadu v kuchyňském dřezu. Takže povolejte do zbraně starý dobrý ocet a sodu a odpad pořádně „protáhněte“.

Vzpruha pro servis

Servírujete sváteční menu v nádobí po babičce, které vytahujete jen při opravdu výjimečných příležitostech? Pak ho vytáhněte nyní a dopřejte mu očistu – starobylé servisy nepatří do myčky, a tak vás čeká ruční práce. A je lepší leštit talíře a mističky s předstihem než v den D.

Umytá myčka

A když už jsme u mytí nádobí – máte-li myčku, také pro ni jsou Vánoce zatěžkávacím obdobím. A tak ji nezapomeňte ještě před nimi (samozřejmě i po nich) pořádně vyčistit. Pomoci může opět ocet. V mističce jej umístěte do myčky a zapněte „naprázdno“.

Inventura v lednici

Pokud nemáte většinu roku přeplněnou lednici, na svátky se to jistě změní. Všechna připravená jídla a poté zbytky… Na to vše je potřeba spousta místa. A tak si projděte vše, co v lednici máte. Určitě se v ní najdou potraviny, jejichž exspirační doba vypršela před nějakým časem, případně se v mrazáku skrývá několik krabiček s obsahem, který už ani nedokážete identifikovat. Je to sice škoda a plýtvání potravinami, ale tyhle věci už stejně nebudete jíst. A tak se s nimi rozlučte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat