Povánoční úklid v šatníku vykouzlí místo pro nové kousky

Jen málokterá žena nenašla pod stromečkem nějaké oblečení. A to kromě spousty radosti (tedy většinou) znamená, že naše šatníky praskají ve švech. Co s tím? Nejspíš ve skříni budete muset vykouzlit další místo.

Jenže jak na to?

Pořádná probírka

To nejjednodušší řešení samozřejmě je přebrat celý obsah šatníku a podle pravidla „co jsem neměla rok na sobě, to jde z domu“ se zbavit kousků, jež už na sebe nevezmeme (ať už proto, že vyšly z módy nebo že jsou nám malé a nesednou nám). Část můžete darovat kamarádkám/kolegyním, část zkuste prodat a část věnujte na charitu – nejlépe prostřednictvím specializovaných nadací nebo kontejnerů na textil.

Sezonní kusy k ledu

Spousta z nás má ve skříni všechno oblečení, jež vlastní, a to bez ohledu na roční období, které právě probíhá. A to je – alespoň z hlediska místa v šatníku – chyba. Zkuste proto v létě zimní a v zimě letní kousky uklidit například do úložných boxů nebo speciálních pytlů, z nichž vysajete vzduch a ony pak zaberou mnohem méně místa.

Chytré rozmístění

Možná nemáte dostatek místa v šatníku jednoduše proto, že jej máte špatně organizovaný. Zamyslete se, zda jsou poličky v dostatečném množství, zda máte dostatečně dlouhou tyč na ramínka… Většina výrobců šatních skříní počítá s tím, že si jejich vnitřní vybavení sami sestavíte, a to přesně podle svých potřeb. Využijte toho!

Organizéry a spol.

A pokud nemůžete příliš měnit výbavu skříně, vsaďte na nejrůznější chytré organizéry, věšáčky, šikovná ramínka, na něž navěsíte více kousků oblečení, krabice, košíky a spol. I tito pomocníci vám pomohou najít spoustu místa, o které jste ani nevěděli.

Šikovné dveře

Každá skříň má dveře. Byla by škoda je nevyužít! Proč je nevybavit věšáky třeba na šátky a šály, na kabelky nebo třeba botky. Ty pak nebudou zabírat místo uvnitř skříně na poličkách nebo ramínkách.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat